Tyson Gay jooksis ka 200 meetris maailma hooaja tippmargi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Gay (keskel).
Tyson Gay (keskel). Foto: SCANPIX

USA sprinter Tyson Gay näitas Des Moinesis peetud kodustel MMi katsevõistlustel teist päeva tippklassi, kui läbis 200 meetrit 19,74 sekundiga. Tegu on maailma tänavuse hooaja parima tulemusega.

Gay võidutses ka kaks päeva varem 100 meetri jooksus, kus tema võiduaeg oli samuti hooaja tippmarki märkiv 9,75 sekundit. 200 meetris sai tema järel teise MM-pileti Isiah Young ajaga 19,86 ja kolmanda Curtis Mitchell ajaga 19,99.

Seega näeb kergejõustikupublik augustis Moskvas toimuval MMil Gay ja Usain Bolti duelli nii 100 kui ka 200 meetris. Bolt võitis lõppenud nädalal 100 meetris Jamaica katsevõistlused ning pääseb poole pikemat maad jooksma tiitlikaitsjana.

Gay tipptulemuse varju jäi kahe suursoosiku kesine etteaste. 110 meetri tõkkejooksu maailmarekordimees Aries Merritt, kes on viimasel ajal olnud hädas vigastusega, sai katsevõistlustel alles kolmanda koha ajaga 13,23. Enne võistlust vaid kaks treeningut teinud Merrittit edestasid nii Ryan Wilson (13,08) kui ka David Oliver (13,11). Londoni olümpiavõitja sai MM-pileti ülinapilt, kuna neljas mees Jason Richardson kaotas talle vaid ühe sajandikuga.

Üllatava kaotuse sai ka naiste 200 meetri valitsejanna Allyson Felix. Londonis neli olümpiakulda võitnud ameeriklanna pidi ajaga 21,85 leppima teise kohaga, võidu võttis 21,80 jooksnud tänavune ülikoolide meistrivõistluste esikohaomanik Kimberlyn Duncan. Kumbki aeg pole siiski edetabelikõlbulik, sest jooksu ajal puhus lubatust tugevam taganttuul. Kolmanda ameeriklannana pääseb MMile Jeneba Tarmoh.

Maailma hooaja tippmark sündis ka meeste 800 meetri jooksus, kui Duane Solomon läbis kaks staadioniringi ajaga 1.43,27.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles