Kodus puhkav Kangur: tervisega on seis nadi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur (palliga) vastaste kaitsjast mööda mängimas.
Kristjan Kangur (palliga) vastaste kaitsjast mööda mängimas. Foto: LaPresse/Scanpix

Enamik korvpallikoondise liikmetest rassib juba üldfüüsilise ettevalmistuse treeningutel, mõned hiljem hooaja lõpetanud mängijad ühinevad nendega 8. juulil. Koondise kapten Kristjan Kangur lükkab kaaslastega liitumise aga veelgi kaugemasse aega – esmalt tahab ta saada korda viimasel ajal jukerdanud tervise ja veidike puhata.


«Tervisega on seis päris nadi,» tunnistas teisipäeva hilisõhtul Itaaliast Eestisse saabunud korvpallur. «Kogu play-off oli seepärast õnnetu. Terve hooaja püsisin tervena, aga lõpuks jäi esimese asjana haigeks selg, seejärel väänasin hüppeliigest ja lõpuks venitasin kubemelihast.» Hüppeliiges on nüüdseks paranenud, kuid selg ja kubemelihas vaevavad mängumeest endiselt. Kangur käis juba Itaalias arstide vastuvõtul ja kuulis, et vähemalt esialgu ta lõikust ei vaja. Kindluse mõttes laseb ta end ka Eesti arstidel üle vaadata.

Kui aga tervis saab kiiresti korda, on 30-aastane mees kindlasti augustis peetavatel EM-valikmängudel Eesti koondise särgis platsil.

Kuna organism vajab paranemiseks rahu, saab Kangur keskenduda puhkamisele. Kogu vaba aja veedab ta Eestis. Soojale maale Kangurit ei tõmba, kuna päikest sai nautida ka Itaalias elades ja mängides. «Eelistan Eestit, kindlasti veedan aega Pärnus, aga ka Saaremaal,» valgustas ta oma puhkuseplaane.

Hoolimata vigastustest saab Kangur julgelt väita, et seljataga on tema karjääri edukaim hooaeg. Ta püsis terve hooaja Euroliigas pildil olnud Siena Montepaschi põhikoosseisus ja võitis meeskonnaga Itaalia karika ja hooaja lõpetuseks ka meistritiitli. «Hooaeg oli raske, aga lõpuks võidetud meistritiitel väga magus!» õhkas Kangur, kuid tunnistas, et nädalaga on võidueufooria juba pisut lahtunud.

Kuid veel sügisel seisis tulevik Kanguri jaoks savijalgadel. «Sügisel klubi juurde minnes olin valmis selleks, et mind antakse taas kuhugi rendile, või kui peaksingi jääma meeskonda, siis tuleb arvestada sellega, et iga kord ma koosseisu ei pääse,» tunnistas ta hooaja hakul peas keerelnud mõtteid. «Kartused ei osutunud siiski tõeks – sain palju mängida ja arvan, et häbenemiseks pole põhjust.»

Siena peatreener Luca Bianchi leidis eestlasele tähtsa rolli ja see tõstis Kanguri meeskonna üheks olulisemaks lüliks. «Hooaja alguses oli treeneri nõudmistega raske kohaneda, kõik oli uus ja harjumatu, kuid hooaja lõpus tuli kõik juba lihtsamalt,» meenutas Kangur. «Minu tööks oli kaitses kaaslasi juhendada ja tekkinud auk lappida. Rünnak oli peamiselt tagameeste õlul.»

Paljud korvpallisõbrad on püstitanud küsimuse, kas Kangur suudaks täita nii olulist rolli ka mõnes teises Euroopa tasemel tippmeeskonnas? Mängumees ise ei osanud sellele küsimusele vastata, kuid möönis, et Siena mängumudel oli talle väga sobiv.

«Süsteem soosis mind ja kokkuvõttes oli tulemus ju positiivne,» lausus ta. «Olen mängija, kes teeb platsil alati seda, mida treener nõuab.» Paraku pole Bianchi uuel hooajal enam Siena lootsi juures ja esialgu pole selge, millised mehed meeskonda jäävad või keda juurde ostetakse. Avalik saladus on seegi, et Siena klubi eelarve kahaneb sisuliselt poole võrra ja suure tõenäosusega ei suuda klubi tagada palluritele seniseid töötasusid.

«Kui ma Sienast lahkusin, olid viimased sõnad, et varsti näeme,» kinnitas Kangur. «Samas on seis tõesti väga keeruline. Raske on kõikjal Itaalias, kuid meie klubis on olukord keskmisest hullem. Kuulduste kohaselt on ka klubi presidendil väga tõsised probleemid ja teda võib oodata kohtu määratud karistus.»

Bianchi, keda võib ristida ka Kanguri talendi avajaks, lahkub itaallaste teise Euroliiga klubi Milano juurde. Kanguri sõnul polnud tal senise juhendajaga kaasaminekust juttu ning tegelikult ei peaks ta sellist käiku eetiliseks, sest Sienaga seob teda veel aasta kestev leping.

«Praeguse seisuga jätkan Sienas. Mängijatele pole keegi ütelnud, et seoses eelarve vähenemisega peame palkasid kärpima. Kui asi peaks nii minema, oleme ise vabad oma tuleviku suhtes otsustama,» arvas Kangur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles