Eesti rekordi jooksnud Rasmus Mägi võitis U23 EMil pronksmedali!

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Liis Treimann

Soomes Tamperes toimuvatel kergejõustiku U23-vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel võitis Rasmus Mägi 400 meetri tõkkejooksus pronksmedali, püstitades ühtlasi uue Eesti rekordi 49,19.

Võidu võttis Emir Bekric Serbia rahvusrekordiga 48,76, hõbeda sai Mägiga sama aja juures britt Sebastian Rodger. Varasem Eesti rekordaeg 49,51 kuulus samuti Mägi nimele ja oli joostud tänavu 11. juunil Šveitsis. Ühtlasi täitis Mägi suure varuga augustis Moskvas toimuvate maailmameistrivõistluste A-normi, mis on 49,40.

Tänases õhtuses programmis on võistlustules ka kõrgushüppaja Eleriin Haas, naiste kõrgushüppe finaaliga tehakse Tamperes algust kell 18.45. Haas pääses eelvõistluselt edasi puhta seeriaga - 1.73 pealt alustanud eestlanna ületas kõik viis kõrgust esimesel katsel. Kvalifikatsiooninormi 1.86 keegi hüppama ei pidanudki, sest eelmisest kõrgusest 1.84 sai jagu täpselt 12 naist.

Naiste odaviskes sai Linda Treiel täna 23. koha tulemusega 47.27. Lõppvõistlusele pääsuks oleks tulnud visata viis meetrit ja 25 sentimeetrit rohkem. Naiste kettaheite kvalifikatsioonis sai Kätlin Tõllasson kirja 46.96, mis andis 18. koha. Finaalipääsuks tulnuks heita vähemalt 51.54.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles