Igor Prins: eesmärgiks on tulemus, mis jätaks kordusmänguks lootuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Prins
Igor Prins Foto: Artur Sadovski

Täna Meistrite liiga teises kvalifikatsiooniringis Helsinkis sealse HJKga kohtuva Nõmme Kalju peatreener Igor Prins nentis, et oodata on keerulist kohtumist.

«Meie eesmärgiks on tulemus, mis jätaks ka kordusmänguks lootusi. HJK on kiire meeskond ja kasutab hästi ääri, seega ootab meid kõva proovikivi,» lausus Prins, kes on vaadanud HJK kahte viimast kohtumist VPSi ja Lahtiga.

Ka HJK peatreener Sixten Boström on Kaljuga hästi kursis – juhendaja viibis isiklikult ka nõmmekate viimasel liigamängul, kus saadi 1:0 jagu Paide Linnameeskonnast. «Olen oma silmaga näinud kahte nende mängu, kokku tänu videotele kümmet kohtumist. Kaljus on palju individuaalselt häid mängijaid, kuid võidud on neile raskelt tulnud. Nad juhivad küll liigat, aga kokkumäng pole parim,» oli Boström Kalju tänavuse suurima miinusega hästi kursis.

«Peame mängima endale omase tempoga. Koduväljakueelis tuleb ära kasutada ning oleksin rahul, kui lööksime ise mõne värava ega laseks endale lüüa mitte ühtegi,» sõnastas Boström lihtsa eesmärgi. «Võõrsil löödud väravad on eurosarjas alati ülitähtsad.» HJK pole küll suutnud sel hooajal koduliigas kordagi kahte järjestikust kodumängu võita, ent viimasest viiest kohtumisest on saadud neli võitu ja üks viik.

Soomlaste poolel jääb tänasest mängust kindlasti kõrvale ülikogenud Mika Väyrynen, keda vaevab alates märtsi algusest vigastus. Boström ei soostunud eilsel pressikonverentsil ka avaldama, kas ainsa ründaja positsioonil alustab aastaid Inglise ja Saksa kõrgliigas pallinud Mikael Forssell või hoopis noor tulevikutäht Joel Pohjanpalo.

«Peaasi, et meeskond hästi mängiks – siis pole tähtis, kes platsil on. Hooaja algul tegutsesime kahe ründajaga, aga nüüd toimib ühe ründaja süsteem hästi, nii et milleks seda muuta,» lausus Pohjanpalo MTV3le. «Kuid peame ettevaatlikud olema, valitsev meister on alati tugev meeskond,» ei soostunud ka tema Kaljut alahindama.

Mäng algab Helsingis Sonera staadionil kell 18.30, Postimees teeb sellest tekstipõhise otseülekande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles