Soome jalgpalliekspert: HJK kaotus Kaljule oleks katastroof

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihhon Šišov (vasakul) ja Eino Puri on avamängus võtnud pihtide vahele Erfan Zeneli.
Tihhon Šišov (vasakul) ja Eino Puri on avamängus võtnud pihtide vahele Erfan Zeneli. Foto: Peeter Langovits

Soomes MTV3 Totali kanalil jalgpalli kommenteeriv Mikko Innanen leidis oma analüüsis, et tänases Meistrite liiga kvalifikatsiooniringi kordusmängus Nõmme Kalju ja HJK vahel on selge favoriit endiselt Soome klubi, ent võitmiseks tuleb neil oma mängu selgelt muuta.

«HJK mängijamaterjal on Nõmmest parem, kuid avamängus oli neil õnne, et 0:0 viigiga pääseti,» lausus Innanen. «HJK peaks ikkagi sellest paarist edasi minema, aga avamängus oli Kalju neist üle,» lisas Innanen, kiites Kalju jaapanlasest poolkaitsjat Hideotshi Wakuid. «Ta võitis palju pikemate vastaste eest peapalle ja see näitab, kui kehvad HJK mängijad kahevõitlustes olid. Soomlased lõid peale vaid kaugelt ja nii on raske väravani jõuda.»

Innaneni arvates on HJK jaoks täna võtmesõnaks aktiivne mäng. «Ääred peavad kiirelt tõusma – avamängus jäi HJK-l puudu sellistest rünnakutest, mida tavaliselt korraldab Sebastian Sorsa,» viitas ta vigastatud poolkaitsjale. Eksperdi meelest oleks HJK väljalangemine katastroof – eriti seetõttu, et Euroopa liigas kukkusid juba avaringis konkurentsist nii Turu Inter, Mariehamn kui ka TPS. «Võib tulla väga pikk õhtu. Loodan väga, et HJK pääseb edasi, aga kui nad oma mängu ei paranda, on kõik võimalik,» sõnas Innanen.

HJK peatreener Sixten Boström on viimastes mängudes kasutanud vaid ühte puhast ründajat, kuid avamängus jäid kahvatuks nii Joel Pohjanpalo kui ka tema asemel vahetusest mängu sekkunud nimekas Mikael Forssell. Innanen ei usu siiski, et Boström hakkaks Tallinnas kahe ründajaga väravat jahtima. «Pohjanpalo ei suutnud avamängus kaitsjate vahele piisavalt ruumi tekitada ja mulle meeldiks teda koos Forsselliga platsil näha, aga kahtlen sügavalt, et ta kõige olulisemas mängus sellist muudatust teeks. Avamängus ajas Kalju hea ja aktiivne kaitsemäng Boströmile hirmu nahka ja siis oleks isegi võinud seda proovida, ent mitte nüüd,» lausus Innanen.

Avamängu eest kiitis ta aga enim Kalju peatreenerit Igor Prinsi. «Prins võttis Boströmi korralikult haardesse. Kalju tuli eeldatavalt Soome viigi järele, kuid oli palju aktiivsem kui HJK. Boström ei suutnud terve mängu jooksul leida taktikat, mis toimiks,» põrutas Innanen teravalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles