Vennad Tõnisted tulid Eesti meistriks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti MV esikolmik.
Eesti MV esikolmik. Foto: Külli Haav

Möödunud nädala lõpus Pirital peetud Melges 24 klassi lahtistel purjetamise Eesti meistrivõistlustel tuli võrdse punktiseisuga (25) võitjaks Tõnu Tõniste juhitud Lenny (meeskonnas veel Toomas Tõniste, Andres Rohtla, Tammo Otsasoo ja Maiko Saaring).

Teise koha võitis Peter Šaraskini meeskond Zuxul ning kolmanda pjedestaalikoha võttis Freddy võistkond kapten Ants Haaveliga.

Kolme võistluspäeva järel selgus esiviisiku järjestus alles viimases sõidus. Kuigi esimesest võistluspäevast oli liidrikoht Lennyl, siis teise päeva valestardist piisas, et Zuxu liidriks tõuseks. Kolmanda päeva vaikse meretuule ja lühema distantsiga rajal ebaõnnestus Lennyl küll esimene start, milles nad koos Rock Cityga (kapten Tiit Vihul) tagasikutse said, kuid viimases sõidus saavutatud edust piisas üldvõidu võtmiseks.

Melges 24 klassi purjetajaid ootavad järgmisena ees augusti keskpaigas peetavad Euroopa meistrivõistlused Hollandis, Medemblikis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles