Homme võib lahvatada USA ajaloo üks suurimaid dopinguskandaale

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Rodriguez ajakirjanike piiramisrõngas
Alex Rodriguez ajakirjanike piiramisrõngas Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide pesapalliliiga MLB teatab homme 20 pesapalluri saatuste, keda kahtlustakse keelatud ainete kasutamises. Süüdistatavate seas on maailma parimaks pesapalluriks peetav Alex Rodrigues.

Väidetavalt said Rodrigues ja teised mängijad ühest nüüdseks uksed sulgenud Florida kliinikust keelatud aineid. Uurijatega tegi koostööd ka kliiniku asutaja Tony Bosch, mis tähendab, et kõik süüdlased peaksid olema tuvastatavad.

Juuli lõpus sai selgeks, et sama juhtumiga seoses on süüdi mõistetud 2011. aastal liiga parima mängija auhinna võitnud Ryan Braun. Kokku oli süüdistatavaid aga 20 ning ESPNi allikate teatel on nendest patustajaid 12.

Enamus petturitest peaks teebnima 50 mängu pikkuse võistluskeelu, kuid kuna kuulsa New York Yankeesi staari Rodriguesi jaoks oleks see teine kord vahele jääda, ähvardab teda suisa 214 mängu pikkune võistluskeeld. See aga tähendaks, et maailmas enimteeniv pesapallur peaks tippspordist eemale jääma 2014. aasta lõpuni.

Rodriguesit on juba aastaid peetud maailma üheks parimaks pesapalluriks ja seda on tõestanud ka mehele pakutud palganumbrid. 2000. aastal sõlmis ta lepingu väärtusega 252 miljonit dollarit Texas Rangersiga, 2007. aastal kümne aasta pikkuse lepingu väärtuses 275 miljonit dollarit Yankeesiga. Need on seni pesapalliajaloo suurimad lepingud.

Rodriuguesi võimalikku vahelejäämist on võrreldud isegi sajandi pettuse ehk Lance Armstrongi juhtimiga, kuna pesapall on Ameerika Ühendriikides selgelt populaarsem spordiala kui jalgrattasõit. Globaalses mõistes ei küündi Rodriguesi juhtum siiski Armstrongi omale ligilähedale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles