Dopinguskandaal USAs: Rodriguez sai pika võistluskeelu, kokku põrus 13 pesapallurit

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Rodriguez.
Alex Rodriguez. Foto: SCANPIX

USA pesapalli profiliiga MLB määras 13 mängijale keelatud ainete kasutamise eest võistluskeelud. Vahelejääjate seas oli ka New York Yankees´i meeskonna staar Alex Rodriguez, kellele määrati mängukeeld kuni 2014. aasta lõpuni, sest tema jaoks on see juba teine kord vahele jääda. Ülejäänud said 50 mängu pikkuse keelu, vahendab ESPN.

Lisaks maailma parimaks mängijaks peetavale Rodriguez`ele põrusid dopingukontrollis ka mitmed teised esimese suurusjärgu tähed nagu Nelson Cruz (Texas Rangers), Evert Cabrera (San Diego Padres) ning Jhonny Peralta (Detroit Tigers).

«Loomulikult olen pettunud, viimased kuud on olnud väga keerulised,» sõnas Rodriguez, kes dopingupruukimist ei eitanud. «Sellest räägime siis, kui on õige aeg,» sõnas ta. Rodriguez andis positiivse proovi kasvuhormooni, testosterooni ja veel mitmete teiste keelatud ainete kasutamises. Otsuse kavatseb mängija edasi kaevata ja seni, kuni kohus pole teda ära kuulanud, võib ta mängimist jätkata.

MLB komissar Bud Selig ütles oma avalduses, et Rodriguez kasutas dopingut mitmete aastate jooksul.

Väidetavalt hankisid Rodriguez ja teised mängijad dopinguaineid ühest nüüdseks uksed sulgenud Florida kliinikust. Uurijatega tegi koostööd ka kliiniku asutaja Tony Bosch.

Osa mängijatest tunnistasid oma viga ning võtsid süü omaks, teised soovivad otsuse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles