Mikk Pahapill: ma ei realiseerinud head vormi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo ja Mikk Pahapill.
Maicel Uibo ja Mikk Pahapill. Foto: Liis Treimann

 Mikk Pahapill lõpetas Moskva MMi kahe isikliku rekordi ja punktisummas hooaja tippmargiga, kuid lõpuprotokollis ei andnud 8170 punkti enamat kui 17. koht. Täiskasvanute tiitlivõistlustel tuleristsed saanud Maicel Uibo kogus 7850 punkti ja oli 19. kohal. Oma esimese maailmameistritiitli võitis ameeriklane Ashton Eaton, kes sai kümne alaga kokku 8809 punkti.


«Vorm oli tegelikult hea, aga ma ise ei realiseerinud seda, just esimese päeva alguses ei suutnud anda endale edasiseks head tõuget,» sõnas Pahapill, kes võib julgelt pidada tänavust suve tippsporti tagasituleku hooajaks.

Vigastus on möödanik ja ta saab taas täie jõuga tegutseda. «Liikusin samm-sammult, aga suutsin teha selle suvega kaks korralikku kümnevõistlust. Praegu tunnen küll, et võin Rio olümpiani sportida.»

Pahapill ei taha nõustuda, et 30. eluaasta piiri ületanud kümnevõistlejad ei suuda areneda. Arengust räägivad tema isiklikud rekordid 400 m ja 1500 m jooksus.

Pahapilli ei heidutanud ka 17ndaks jäämine, ta meenutas, et kaks aastat tagasi Daegus oli ta kesisema punktisummaga üheskas. Võistlused on lihtsalt niivõrd erinevad.

Tänavu neljanda kümnevõistluse lõpetanud Uibo näis finišis ilmselgelt kurnatuna. Kuigi ta jooksis 1500 m enda kohta kesiselt, võttis lõpujoone ületamine 20-aastase mehe tuikuma. «Tihtipeale on parema tulemusega lõpetades enesetunne hoopis kergem,» tõdes ta.


Uibo püstitas avapäeval isikliku rekordi kuulitõukes ja 400 m jooksus ning liikus 8100 punkti graafikus. Samas tunnistas ta, et värskusest jääb puudu – eriti selgelt tuligi see ilmsiks teisel päeval, kus ta kaotas võrdluses oma parima seeriaga palju punkte. «Tegelikult polnudki nii raske, lihtsalt asjad ei tulnud välja,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles