Martin Rump saavutas Rootsi vormel-Renault sarja etapil kolmanda koha

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump
Martin Rump Foto: Renault

Eelviimasel etapil Rootsi vormel-Renault 1.6 sarjas saavutas Martin Rump teises sõidus kolmanda koha. Esimese sõidu pidi Scuderia Nordica tiimi sõitja aga kahjuks katkestama. Kokkuvõttes jagab Martin enne viimast etappi sarjas teist kohta.

Karlskoga ringrajal toimunud etapi kvalifikatsioonis näitas Rump väga head kiirust ja sõitis välja parima ringiaja, mis andis loomulikult ka parima stardipositsiooni esimeseks sõiduks. Kahjuks aga hakkasid poolel distantsil eestlase  autot vaevama tehnilised probleemid ja eestlane oli sunnitud võistluse pooleli jätma. Sõidu võitis Paul Blomqvist, kes muuseas on autoralli maailmameistri Stig Blomqvisti poeg.

«Kvalifikatsioonis sain tõesti väga hea hoo üles ja suutsin järgmist sõitjat edestada peaaegu kolme kümnendikuga,» kommenteeris Rump. «Esimese sõidu algfaasis toimis kõik korralikult, aga siis purunes poolass ja olin sunnitud katkestama. Jõudsin siiski välja sõita kolmandaks parima ringiaja ja see andis mulle teiseks sõiduks ka vastava stardikoha.»

Teist sõitu alustas Rump kolmandalt stardikohalt ja pidas kogu sõidu vältel maha pingelise duelli teisel kohal sõitnud Paul Blomqvistiga. Kahel korral sõitis avariide tõttu rajale ka turvaauto, teist korda vaid ring enne finišit, kui eessõitjaga põrutas kokku sarja liider Erik Johansson. Lõpuks pidi Rump siiski leppima kolmanda kohaga. Sõidu võitis Lukas Sundahl.

«Teises sõidus käis meil Blomqvistiga väga tihe rebimine, aga ta suutis edukalt oma kohta kaitsta,» nentis ta. «Olin küll temast kiirem, ja seda näitas ka minu nimele jäänud võistluse kiireim ring, aga möödasõiduks sobivaid kohti Karlskogas nappis. Lõpuks sõitsin kindla peale, et väärtuslikud punktid koju tuua. Nelja nädala pärast Mantorpis toimuval viimasel etapil on mul väga head võimalused heidelda tiitli pärast.»

Enne viimast etappi jäävad Rump ja Sundahl sarja liidrist Erikssonist maha vaid 11 punktiga. Nemad kolmekesi on ka ainukesed, kes veel heitlevad sarja meistritiitlile.

Scuderia Nordica võistkonna ülejäänud kaks sõitjat, rootslane Oliver Söderström ja Karl-Gustav Annus jõudsid mõlemas sõidus punktikohtadele. Söderström saavutas vastavalt 10. ja 5. koha ning Annus 9. ja 8. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles