FIA president Jean Todt sai uute valimiste eel avalikkusele tundmatu vastaskandidaadi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIA president Jean Todt.
FIA president Jean Todt. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) praegune president Jean Todt sai järgmisteks valimisteks vastaskandidaadi - presidenditooli asub jahtima ka seni FIA Fondi juhtinud David Ward.

FIA Fond tegeleb peamiselt liiklusohutuse ning autosid ja ühiskonda siduvate teemadega. Ward teatas, et ehkki seadus temalt seda ei nõua, astub ta võimaliku huvide konflikti vältimiseks Fondi juhi kohalt tagasi.

Todt ei ole seni veel ametlikult teatanud, et kandideerib ka teiseks ametiajaks, kuid on korduvalt vihjanud, et soovib presidendiametis jätkata. Prantslasest sai FIA president 2009. aastal, toona seljatas ta valimistel oma ainsa vastase Ari Vataneni, kellest tänaseks on saanud Eesti autospordi Liidu president. Erinevalt oma eelkäijast Max Mosleyst on Todt hoidnud madalat profiili ning võtnud peamiselt sõna liiklusohutuse teemadel.

Siiski on ka Todt skandaalide keskmesse sattunud – neist märkimisväärsem on olnud otsus korraldada Bahreini vormel-1 etappi vaatamata riigis toimuvatele rahvarahutustele. Samuti pole Todt siiani sõlminud vormel-1 sarja kommertsõiguste omaniku Bernie Ecclestone’iga uut Concorde’i lepingut, mis sätestab sarja tulude jagamise.

56-aastane Ward on viimased 18 aastat tegelenud liiklusohutuse alaste küsimustega, 2001. aastal oli ta ka FIA eelmise presidendi Mosley võtmenõunik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles