Leibak läheb medalijahile

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaire Leibak
Kaire Leibak Foto: Toomas Huik

Ülimat täpsust näitas Kaunase U23 EMil Kaire Leibak, kes täitis kolmikhüppe eelvõistlusel kvalifikatsiooninormi sentimeetritäpsusega - esimesel katsel hüppas ta 13.65 ning võis rahumeeli koti kokku pakkida ja hüppesektorist lahkuda.

«Rohkem polnud ju vaja!» lausus Leiba naerdes. «Tegelikult polnud täna jalas veel õiget teravust. Usun, et finaaliks suudan hoopis teistmoodi, tõsisemalt, keskenduda.»
Hooaja alguses jalavigastusega kimpus olnud Leibakut segas napp võistluspraktika. «Olnuks täna kuus katset, leidnuks ma õige hüppe alles neljandas voorus. Homme tahan juba esimesel katsel korralikult hüpata,» mõtiskles Leibak ning lisas, et eelvõistluse ja finaalieelsed soojenduskatsed peavad aitama tunnetust paraneda.

Leibak oli eilsel eelvõistlusel kolmas, seejuures jäid mitmed konkurendid ootamatult tagasihoidlikeks. Näiteks tänavu 14.44 hüpanud venelanna Alsu Murtazina piirdus 13.39ga, ent sai siiski edasi. Päeva pikima hüppe tegi rumeenlanna Cristina Bujin, saades kirja 14.13.
Ilmselt segas võistlejaid Kaunases valitsev kuumus ning madalrõhkkonnast paks õhk. «Magasin enne võistlust poolteist tundi,» märkis Leibak ning tunnistas, et ei kahelnud hetkekski, et suudab lõppvõistlusel pääsu normatiivi ületada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles