Lõuna-Eesti ralli korraldajad avaldasid hukkunu omastele kaastunnet

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix
Lõuna-Eesti ralli 2009 korraldajad, kõik võistlejad ja rallihuvilised spordisõbrad avaldavad sügavat ja siirast kaastunnet ralli neljandal kiiruskatsel võistlusauto teelt väljasõidul juhtunud õnnetuses hukkunud pealtvaataja omastele ja lähedastele.

On kahetsusväärne, et läbi nimetatud traagilise õnnetuse saame taaskord kinnitust, et autospordis kehtivad ja korraldajate poolt esitatavad turvanõuded on eranditult kõigile kohustuslikuks täitmiseks. Kõigi huvisid silmas pidades, samuti autospordis toimuvate võistluste edukaks läbiviimiseks mõeldud ja väljatöötatud turvaplaane on eranditult kõigil kohustus järgida.

Lõuna-Eesti rallil toimunud pealtvaatajaga juhtunud õnnetuse järgselt kogunes koheselt õnnetusjuhtumi komisjon, kuhu kuulusid Eesti Autospordi Liidu ametlik turvavaatleja, julgestusvanem, spetsialistid politseist ja kiirabist, kes kogusid informatsioon, mis andisvõistluste juhile aluse otsustada edasised tegevused. Saadud informatsioonile tuginedes, milles vaadeldi ka järgnevate kiiruskatsete turvalisust, otsustas Lõuna-Eesti ralli 2009 võistluste juht ralli jätkamise õnnetusjuhtumi järgselt.

Õnnetusjuhtumi komisjoni raport ja politsei uurimistulemused aitavad edaspidi autospordivõistlustel vähendada võimalikke turvariske veelgi.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles