Alekna hirmutas Kanterit, ent eestlase võim püsib

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter võitis eile 26. korda järjest.
Gerd Kanter võitis eile 26. korda järjest. Foto: Toomas Huik

Mõned aastad tagasi oli tavaline, et Virgilijus Alekna heitis end viimases voorus Gerd Kanterist mööda. Nüüd on temast saanud pelgalt eestlase ohustaja.

Iga kettaheite sõber teab, et Kreekas asuv Rethymno on Alekna lemmikvõistluspaik. Just seal võitis ta mõni päev rohkem kui aasta tagasi viimati Kanterit. Eile olid mehed samas taas vastakuti, ent ajalugu ei kordunud.


Alekna heitis küll viimasel katsel väga kaugele - 68.94, ent eestlasest kettaheite valitseja kukutamiseks sellest ei piisanud. Kanter oli varem heitnud 69.10 ning noppis 26. võidu järjest.


«Alekna viimast katset ma otseselt ei näinud, ent kui mõõtma hakati, märkasin, et see oli väga kaugel,» rääkis Kanter. «Samas ei tundnud ma selles suurt ohtu ning eriti ei pabistanud. Kogenud mehena suutis ta lihtsalt osavalt tuult kasutada, vaikuses sooritatud heited olid lühemad.»


Kanter möönis, et karjääri jooksul palju tuska valmistanud konkurendi pikk heide polnud üllatus. Ta tunnistas, et ootaski Aleknalt just sellel võistlusel pikka kettakaart. Leedu vanameister tõusis selle võistlusega maailma hooaja edetabelis teiseks.


Kuigi Kanteri võidutulemus oli soliidne, ootas mees paremat. «Soovisin heita 70 meetrit,» märkis ta. «Kolmandal katsel oligi ketta lend väga ilus, ent sinna ei saanud õiget jõudu taha. Vastasel korral lennanuks see väga kaugele,» meenutas Kanter tehniliselt parimat sooritust. «Tuult ei õnnestunud mul seekord püüda.»


Hoopis tõsisemat muret valmistas Kanterile arusaam, et võistluse viimaste katsete ajaks ei jätku tal enam piisavalt püssirohtu. «Kui ma esimeste katsetega korralikku tulemust kirja ei saa, siis pole ka võistluse lõpus midagi head oodata. Kusjuures nii on juba mitmendat võistlust järjest,» nentis ta. «Väga imelik - treeningutel võin alles neljakümnenda heite paiku jõuda parima tulemuseni, võistluses kaob aga särts.»


Endiselt kimbutab Kanterit ka kerge vigastus. Kettamehe sõnul polnud ühel treeningul valu tundagi, laupäeval aga pidi ta ebameeldiva tunde tõttu treeningut lühendama. Võistluse ajaks neelas ta igaks juhuks valuvaigistit, et seljast puusa liikunud valu, ei hakkaks heitmist segama.


Täna jõuab Kanter tagasi koju, pühapäeval osaleb ta Kosel koduse kuldliiga etapil. «Kolmapäeval jõuab treener ka Eestisse, korraldame ühe väikese treeningulaagri,» märkis Kanter.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles