Vitali Klitško rusikavõitlus David Haye’ vastu jääb ära

Aino Siebert
, vabakutseline ajakirjanik, Saksamaa, Karlsruhe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aino ja Werner Siebert

Klitschko Management Group teatas täna, et 12. septembriks Maini-äärses Frankfurtis plaanitud rusikaduell Vitali Klitško ja David Haye' vahel jääb ära.

«Ennekõike on meil muidugi kahju Frankfurti Commerzbank-Arena vastutajatest ja Main-metropoli fännidest. Olime väga rahul kui saime poksiürituse korraldamiseks loa sellel unelmate staadionil. Kuid ka meile tuli inglase promootori äraütlemine täieliku üllatusena, pealegi saime sellest teada alles meedias ilmunud teadete põhjal. On ennekuulmatu, et David Haye mänedžeril ei olnud isegi viisakust teatada meile isiklikult loobumisest,» ütles firma tegevjuht ja Klitškode mänedžer Bernd Bönte.

Bernd Bönte arvates on tõenäoliselt äraütlemise süüks Inglise telekanali «BskyB in England» halvad pay-per-view-arvud. Juba populaarse Ricky Hattoni viimane poksivõitlus, samuti nagu Suurbritannia uue shooting-staari Amir Khani ja Andreas Kotelniku duell eelmisel nädalalõpul kutsus telerite ette matši jälgima ainult 30 000 spordisõpra. Kuid David Haye eelarve on pandud kokku just kahevõitluse ülekandmisõigustest saadud rahast.

Kolmandaks Klitškoks nimetatud Bönte, kes töötas ajal, mil Ukraina vennad poksisid veel Hamburgi Universum-tallis, sealse pressiesindajana, ei püüdnudki peita oma pahameelt.

«Haye ja tema promootor, kes maksutehnilistel põhjustel elab Küprose saare Türgi-poolses osas, on nähtavasti alles nüüd aru saanud, et maailm elab finantskriisis ja et ka Inglismaal ei suuda poksisõbrad enam maksta piletite eest suuri summasid. Tihtipeale on nende jaoks isegi 17 eurot liiga palju. Seetõttu on täielik absurdsus süüdistada meid, nagu oleksime sõlminud nendega ahistavaid lepinguid,» sõnas Bönte.

Vladimir Klitško tõi esile, et juba siis, kui arutati poksiduelli Haye'ga tema vastu, märgati vastaspoole ebaprofessionaalset käitumist.

«Võib ju olla, et Adam Booth on hea treener, kuid mänedžeri ja promootorina on ta täiesti sobimatu,» ütles maailmameister, kes võitis hiljuti Gelsenkircheni Schalke-areenil usbekk Ruslan Tšagajevit.

Riiukukk David Haye, kes on juba mõningat aega provotseerinud mõlemaid Ukraina vendasid, mh kandes T-särki, millel kandis Vitali ja Vladimiri maharaiutuid veriseid päid, käitub nagu väike poisike, kellel on hirm iseenda julguse ees.

«Mu vend oleks ta juba neljandas raudis nokauti löönud,» ütles noorem Klitško.

Bernd Bönte teatel otsitakse nüüd Vitali Klitškole uut vastast. See ei saa olema kindlasti kerge ülesanne, sest mõlemad Ukraina sportlased on tänavu demonstreerinud oma tugevust. Pealegi ei soovi ka Ameerika Ühendriikides keegi Klitškosid enam näha, sest ameeriklastel pole pakkuda ametis olevatele maailmameistritele ringivastast, kellel oleks vähegi šansse alistada ukrainlased ja seega pakkuda spordisõpradele põnevat matši.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles