Ott Tänak pääses Pirelli Star Driver lõppvooru

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Soomes
Ott Tänak Soomes Foto: Timo Anis
Pirelli ja Rahvusvaheline Autoliit (FIA) valisid Soome MM-ralli eel välja Põhja-Euroopa regiooni viis talendikat noorsõitjat, kes pääsevad edasi septembris Austrias toimuvasse Pirelli Star Driver 2010 lõppvooru, kuhu kogunevad üle maailma piirkondlike katsete parimad.

Zürii poolt tehtud otsusega tagas ligipääsu finaali ka valitsev autoralli Eesti meister Ott Tänak. Lisaks Tänakule pääsesid Põhja-Euroopa regioonist edasi Victor Henriksson (Rootsi), Vytautas Svedas (Leedu), Maris Neiksans (Läti) ja Anders Kjaer (Norra).

«Mul on ääretult hea meel, et osutusin valituks. Kaks rasket ja väsitavat päeva on seljataga. Eile toimusid katsed, kus pidin oma füüsilist vormi näitama sõudeergomeetril, lisaks veel intervjuud zürii ning meediaga. Täna sõitsime neljast kiiruskatsest koosneva miniralli, kus osa kiiruskatsest läbiti kruusal, osa asfaldil. Nüüd saan täielikult pühenduda Neste rallile, kus soovin anda endast samuti parima,» sõnas uudise teadasaamise järgselt Ott Tänak.

«Esimene samm on tehtud, kui pikk tee on veel minna. Tänase otsusega on antud Otile hea võimalus edasiseks arenguks rallimaailmas,» lausus Ott Tänakule kogemusi jagav Markko Märtin.

Pirelli Star Driver on Pirelli ja FIA ühisprogramm, millega antakse viiele andekale noorsõitjale võimalus osaleda N-rühma võistlusautol autoralli MM-võistluste hooaja kuuel etapil

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles