Noored veemotoristid saabusid MMilt medalitega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sken Heidemann (nr 73) võitlemas kolmanda koha nimel kahekordse maailmameistri ja kolmekordse Euroopa meistri inglase Ben Jelfiga (nr 4).
Sken Heidemann (nr 73) võitlemas kolmanda koha nimel kahekordse maailmameistri ja kolmekordse Euroopa meistri inglase Ben Jelfiga (nr 4). Foto: Erakogu

Lastele vanuses 10 – 16 mõeldud paadiklassi GT-15 maailmameistrivõistlustel Inglismaal Nottinghamis said eestlased tunda taas võidurõõmu. Kodumaale toodi maailmameistritiitel, pronksmedal ja samuti kõrge seitsmes koht.

Maailmameistriks krooniti viljandlane Paul Zujenkov, kes kindlustas endale tiitli juba kolme esimese sõidu võiduga. Viimases stardis polnud tal tarvis enam osaleda, ometi läks ta veele ning võitis ka viimase sõidu, rääkis noorte veemotosportlastega kaasas käinud Tartu Kalevi veemotoklubi sportlane Henry Põvvat.

Kolmandaks platseerus Tartu Reiniku koolis õppiv noorsportlane Sken Heidemann. Ta alustas avasõidus väikese kokkupõrkega ja sai esmalt viienda koha. Teise stardi lõpetas ta neljandana, kahes viimases tuli aga kolmandaks.

Kahe eestlase vahele pressis end koduvetel võistelnud inglane Thomas Mantripp. Et inglane võitis hõbeda Tartu veemotoklubis Üllar Põvvati käe all valminud paadiga, ei oska Eesti veemotosportlased Mantrippi teise koha üle õigupoolest rõõmustada ega ka kurvastada.

Eestist oli kohal veel kolmaski osaleja: Rene Suuk Tallinnast. Suuk sai avasõidus küll kolmanda koha, kuid tegi teises sõidus avarii ning rohkem ta veele ei pääsenud.

Henry Põvvat lisas, et maailmameister selgus 19 maailma paremikku kuuluva paatkonna hulgast. Võistlus oli äärmiselt tasavägine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles