TVMK ja Levadia kütsid Tartu klubidele sauna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia ründaja Indrek Zelinski.
Levadia ründaja Indrek Zelinski. Foto: Margus Ansu

Eesti jalgpallimeistrivõistluste eilsetes mängudes võtsid soosikukoormat kandvad FC Levadia ja FC TVMK suureskoorilise 5:0 võidu, medalikonkurentsis kaasa rääkivad Narva Trans ja FC Flora tegid omavahelises mängus 2:2 viigi.

Päeva esimeses kohtumises suutis Tartu Maag tiitlikaitsja TVMK rünnakuüritused esimesel poolajal nurjata, kuid teisel poolajal läkitasid «vineeritootjad» tartlaste väravavõrku viis palli.

52. minutil avas penaltist mänguseisu Gintas Širmelis, seejärel skoorisid Nikolai Mašitšev, Kert Haavistu, Viktors Dobrecovs ja Andrei Antonov.

Säilitasid kannatuse

«Teadsime, et teisel poolajal pääseb meie füüsiline paremus maksvusele ja oli vaja lihtsalt kannatust säilitada,» tõdes vahetusest platsile pääsenud ja neli minutit hiljem TVMK eest oma esimese värava löönud Haavistu. «Meie vorm on läinud ülesmäge ning oleme ka väravakriisist üle saanud.»

Sarnaste numbritega kaotuse pidi vastu võtma teinegi Tartu klubi, kui Tammeka kaotas FC Levadiale.

Mängu avavärav sündis 23. minutil, mil Levadia puurivahi Artur Kotenko väljalöök sai keskväljalt jätku ning Tammeka väravavahi Kert Kütiga silmitsi sattunud Vitali Leitan lõi palli raskusteta väravavõrku.

55. minutil suurendas Levadia eduseisu Indrek Zelinski, 15 minutit hiljem saatis Ats Purje Deniss Malovilt saadud tsenderduse peaga postide vahele ja 81. minutil oli taaskord Zelinski resultatiivne.

Väravasajule pani punkti Leitan, kui tema poolt 30 meetrilt sooritatud kauglöögist käis pall esmalt ristnurga lähedal väravakonstruktsiooni latis, põrkas sealt posti ning maandus võrgus. Leitan ise haaras seepeale kätega peast – ei uskunud mees isegi, et nii kauni sooritusega hakkama sai.

«Esimesel poolajal ei saanud me mängu käima,» ei jäänud FC Levadia peatreener Tarmo Rüütli siiski rahule. «Hea, et siis ühe väravagi lõime. Lõpptulemusega peab muidugi rahule jääma: meie füüsiline üleolek pääses lõpuks maksvusele.»

Tammeka juhendaja Sergei Ratnikov tunnistas, et hoolealused eksisid mitmel korral lubamatult. «Levadia pani meid paika, selliseid vigu ei saa endale lubada,» kurjustas ta, tuues välja tallinlastele esimese tabamuse toonud eksimused.

Trans ja Flora viigistasid

Narvas pidasid haarava matši Narva Trans ja FC Flora, kus Trans asus Dmitri Lipartovi ja Aleksandr Tarassenkovi väravast kahel korral juhtima, kuid esmalt viigistas seisu Martin Reim, seejärel Jürgen Kuresoo.

Liiga alumises pooles sai esimese võidu kirja Lasnamäe Ajax, alistades Valga Warriori 2:0. Esimese punkti teenis ka Pärnu Vaprusega 1:1 viigistanud Viljandi Tulevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles