Balti ühtsusjooksu vanim osaleja oli 88-aastane naine

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti keti teatejooksu osalejad Riia lähistel.
Balti keti teatejooksu osalejad Riia lähistel. Foto: Reuters / Scanpix

Nädalavahetusel Balti keti meenutuseks korraldatud teatejooksu vanim osaleja oli 88-aastane naine, noorim aga 3,5-kuune tüdruk.

Vanim osaleja Biruta jooksis teatejooksu viimasel kilomeetril, 3,5-kuune Tereza osales teatejooksus koos vanematega, kes jooksid Riia rajoonis, teatas Leta. Korraldajate teatel osales Balti keti teatejooksus 5000 leedulast, 7000 eestlast ja 50 000 lätlast.

Eestis oli jooksule registreerinud üle 1100 vabatahtliku, koos raja ääres kaasaelajate ning mitteregistreerunutega oli osalejaid üle 7000.

Lätis oli kohal üle 50 000 inimese, neist jooksjaid 17 000. Leedus registreerus eelnevalt üle 900 vabatahtliku, tegelikkuses oli osalejate koguarv koos kaasaelajatega üle 5000.

Suurejooneliselt Riias korraldatud lõputseremoonia tõi kõikidele pealtvaatajatele südamesse samasuguse ühtsustunde, nagu Balti kett 20 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles