Schumacher teatas loobumisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast triumfi embas Michael Schumacher oma järglast Ferrari tiimis, Kimi Räikköneni.
Pärast triumfi embas Michael Schumacher oma järglast Ferrari tiimis, Kimi Räikköneni. Foto: Reuters / Scanpix

Paremat aega loobumisotsusest teatamiseks poleks Michael Schumacher leidnud: nädalavahetusel tõusis ta 90. korda pjedestaali tippu, tähistas viiendat võitu Itaalias ja jõudis kukesammu kaugusele kaheksandast MM-tiitlist.

Pärast triumfi surus Schumacher pikalt Ferrari meeskonna töötajate käsi ning lehvitas autasustamispoodiumi ees seistes kaua vaimustunult möirgavatele fännidele.

Vahetult enne pidulikku tseremooniat oli Ferrari edastanud teate, mida kõik nagunii juba aimasid: see hooaeg jääb 37-aastasele vormeliässale viimaseks, mees, kelle nimel kuusteist F1 sarja rekordit, lahkub.

«Minu tulevikust on räägitud kaua ja palju, nüüd pean kõigile mootorisporti kiindunud inimestele teada andma, mis edasi saab,» ütles Schumacher. «Palun vabandust, et nii kaua aega võttis, kuid otsuse teatamiseks tuli leida õige hetk. See oli minu viimane võistlus Monzas.»

Jõuvarud ammendumas

Pressikonverentsil lahkumisest rääkides ei liikunud 1991. aastal F1 sarja murdnud ja seal ajalugu teinud Schumacheri näos ükski lihas. Asjalikult, otsekui tavalist võidusõitu lahates, mõõtis sakslane käidud teed.

«Mootorisport on mulle pakkunud ainulaadseid hetki üle 30 aasta,» rääkis ta. «Olen nautinud igat päeva – nii halba kui head. Kõik need kokku on muutnud elu suurepäraseks.»

Schumacher tänas isa, varalahkunud ema, abikaasat Corinnat ja lapsi Micki ning Susanit, kes teda toetanud on. «Nende panuseta poleks ma nii raskel alal hakkama saanud,» nentis ta. «Tahan kiita ka oma sõpru nii Benettoni kui Ferrari aegadest. Ferraris oli nii palju toredaid inimesi, et koostöö lõpetamine nendega tähendas tõesti rasket otsust.»

«Kuid ükskord tuleb kõigele ikkagi lõpp,» jätkas oma sõnul juba 2. juulil Indianapolise osavõistlusel liisu langetanud Schumacher. «Ma ei näinud endas enam piisavalt energiat ega jõudu, et kihutada tulevikuski eesotsas. Tahtsin ka Felipele anda edasise üle otsustamiseks võimaluse. Seetõttu ei saanud kaua viivitada.»

Oma tulevast asendajat Schumacher ei nimetanud, ütles vaid, et rõõmustas uue mehe nime kuuldes.

Veel enne pressikonverentsi lõppu kinnitaski Ferrari kauaseid sahinaid: kuni 2009. aasta lõpuni on leping sõlmitud seni McLareni rooli keeranud Kimi Räikköneniga.

«Mina ise tahan nüüd vaid hooaja kolmele viimasele etapile keskenduda ja lõpetada karjääri säravalt, loodetavasti maailmameistrina,» kinnitas Schumacher.

Alonsolt lisapreemia

Fernando Alonso katkestamine Monzas mootoririkke tõttu tuli Schumacherile nagu tähtsa päeva lisapreemia. Hispaanlase edumaa MMi kokkuvõttes kahanes vaid kahele punktile ja Schumil on tõepoolest kõik võimalused lahkuda suurest spordist kaheksakordse maailmameistrina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles