Vormelipiloot Piquet: mul kästi avarii teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelson Piquet eelmise aasta Singapuri etapil.
Nelson Piquet eelmise aasta Singapuri etapil. Foto: Digitale/Scanpix

Vormel-1 piloot Nelson Piquet tunnistas vormel-1 uurijatele, et Renault palus tal mullusel Singapuri GP’l avarii teha.

Piquet tunnistas, et kohtus tiimi tehnilise juhi Pat Symondsi ja tiimijuhi Flavio Briatorega mõned tunnid enne sarja esimest öövõidusõitu, kus lepiti kokku, et ta teeb avarii, et meeskonnakaaslane Fernando Alonso saaks võistluse võita.

Piquet tunnistas, et nõustus kokkuleppega, kuna oli tugeva surve all ja tundis, et tema koht meeskonnas on ohus. Lisaks selgitas mees, et üks kindel osa Singapuri ringrajast kindlustas turvaautode rajale tuleku, kuna sellel lõigul pole kraanat, mis avariilise auto eest ära võiks tõsta.

Võistluse käigus läks Alonso kahtlaselt vara boksi ning pärast Piquet' avariid väljus kahekordne maailmameister esikohakonkurentsis. Samal ajal pidid teised sõitjad  pärast turvaautode taga passimist veel tankima.

Tuleb välja, et Alonsol polnud taolisest plaanist aimugi.

Renault on kommentaaridest keeldunud, kuid ühe Itaalia päevalehe andmetel lükkab Briatore piloodi versiooni ümber. Symondsi sõnul leidis taoline vestlus aset, kuid see polnud mingi kindel plaan.

Renault versioon asjast on selline, et brasiillane pakkus avarii variandi ise välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles