Kanepi: pettunud olen vaid sellepärast, et turniir sai läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevalt kunagisest noorte turniiri finaalist pidi Kaia Kanepi eile Svetlana Kuznetsovale (vasakul) alla vanduma.
Erinevalt kunagisest noorte turniiri finaalist pidi Kaia Kanepi eile Svetlana Kuznetsovale (vasakul) alla vanduma. Foto: AFP / Scanpix

Eesti esireketi Kaia Kanepi edutee Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel katkes veerandfinaalis, kus ta jäi 5:7, 2:6 alla maailma neljandale reketile Svetlana Kuznetsovale.

Maailma edetabelis 49. kohal paiknev Kanepi alustas kohtumist väga enesekindlalt ning läks 4:2 juhtima, olles oma servil 40:0 ees. Kuznetsova suutis viigistada ning Kanepi topeltviga andis geimivõidu venelannale.


«Loomulikult oli see murdehetk, kuna Kuznetsova oli suures kaotusseisus ja tuli sellest välja, talle oli see kindlasti väga-väga positiivne moment,» arutles Kanepi. «Ma ei ütleks, et närvid vedasid mind alt. Olin endiselt väga keskendunud ja teadsin, kuidas pean mängima, aga Kuznetsova sai järjest paar väga head punkti.»

Tugev algus ehmatas


«Üritasin uut geimi mängima minnes selle peale mitte enam mõelda, sest kui selline võimalus on, siis... sellisel tasemel ei tohi vastasele midagi kinkida,» lisas Kanepi mõtlikult. «Väga kahju tegelikult, et ei õnnestunud seda geimi võita.»


Pärast Kanepi servi murdmist haaras Kuznetsova initsiatiivi enda kätte, võitis esimese seti 7:5 ning teise juba märksa kindlamalt 6:2.


«Esimene sett oli tegelikult väga hea,» sõnas mängus 31 lihtviga teinud Kanepi. «Mängisin agressiivsemalt ja võtsin rohkem riske, sellest tulid ka eksimused ning lõpuks allajäämine. Aga üldiselt jään mänguga rahule. Nägin jälle, et pean nii füüsiliselt, vaimselt kui ka mänguliselt end veidi parandama, kuid suudan siiski tippudele konkurentsi pakkuda.»


Kanepist mõned nädalad noorem Kuznetsova tõdes, et eestlanna tugev algus ehmatas teda veidi. «Kuna me viimati mängisime juunioride klassis, polnud mul õrna aimugi, mida oodata,» tunnistas venelanna. «Kanepil polnud midagi kaotada ja ta lõi alguses palle väga kõvasti, mina aga olin närvis, kuna tahtsin kindla peale võita. Olin temast üle selle võrra, et mängisin igat punkti, samas kui tema hakkas üha rohkem eksima.»


Kuigi rahvusvaheline press küsis Kanepilt esmajoones, kas suurel väljakul mängimine tekitas ka lisapingeid, kinnitas eestlanna, et ei pabistanud üldse. «Ma ei mõelnud, et mängin Prantsusmaa lahtistel veerandfinaalis, vaid võtsin seda kui ühte tavalist mängu,» selgitas ta. «Ma ei olnud enne mängu närvis, vaid pigem põnevil.»


Põhjust nukrutsemiseks ja pea norgu laskmiseks Kanepi ei näinud. «Ei ole väga põhjust pettunud olla,» tõdes ta. «Mul oli hea turniir ja sain jälle häid ja positiivseid kogemusi juurde. Pettunud olen vaid sellepärast, et turniir sai läbi. Tahaksin veel mängida, mulle väga meeldib siin.»


Pablo Giacopelli juhendamisel treeniv Kanepi rõõmustas, et on esimese kuue kuuga suutnud näidata üsna head mängu. «Nii head aasta algust pole mul kunagi varem olnud, seetõttu on eriti põhjust rahul olla,» lausus ta. «Positiivne on ka see, et mul on veel piisavalt palju võimalusi areneda ja rohkem tööd teha, motivatsioon ja tahe edasi minna on täiesti olemas.»


Kaks miljonit krooni


Teel kaheksa parema sekka alistas Kanepi avaringis 6:2, 6:2 hiinlanna Meng Yuani, sai teises ringis 6:4, 7:6 (2) jagu kuuenda asetusega venelannast Anna Tšakvetadzest, võitis kolmandas ringis 6:1, 6:7 (5), 7:5 29. paigutusega hispaanlannat Anabel Medina Garriguesit ja sai neljandas ringis 6:3, 3:6, 6:1 jagu tšehhitarist Petra Kvitovast.


«Eredaimalt jääb muidugi meelde võit Medina üle, kuna see oli nii pikk ja verine, äärmiselt võitluslik mäng,» tunnistas Kanepi.


Veerandfinaali jõudmisega teenis Kanepi juurde 250 WTA edetabelipunkti ning 132 500 eurot ehk veidi üle kahe miljoni krooni auhinnaraha, millest 15 protsenti läheb kohalikeks maksudeks.


«Ma isegi ei tea, mitu punkti sain või mitu dollarit teenisin,» naeris Kanepi. «Ega ma ei keskendu punktidele. Olen kogu aeg öelnud, et kui mu mäng on piisavalt hea, suudan täita oma eesmärgi ja jõuda selle aastaga 25 parema sekka. Olen praegu samal meelel. Kui jätkan arenemist ja mängin hästi, jõuan sinna, kuhu tahan.»


Kanepi võistluskalendris on esialgu järgmise turniirina kavas esmaspäeval Barcelonas algav 145 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniir, kuid kas ta seal ka kaasa teeb, ei osanud Kanepi veel öelda.

French Open


Mehed. Veerandfinaal: Roger Federer (Šveits, 1. asetus) – Fernando Gonzalez (Tšiili, 24.) 2:6, 6:2, 6:3, 6:4, Gael Monfils (Prantsusmaa) – David Ferrer (Hispaania, 5.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:1.

Naised. Veerandfinaal: Dinara Safina (Venemaa, 13. asetus) – Jelena Dementjeva (Venemaa, 7.) 4:6, 7:6 (5), 6:0, Svetlana Kuznetsova (Venemaa, 4.) – Kaia Kanepi (Eesti), 7:5, 6:2.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles