Esimene eestlane, suured vastasseisud, hiigelkulutajad – Meistrite liiga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: PM

Jalgpalli Meistrite liigas tehakse täna algust alagrupiturniiriga. Maailma parimate heitlus pakub sel aastal ka eestlastele tavapärasest rohkem huvi, kuna AZ Alkmaari rivistuses võib platsile joosta ka Ragnar Klavan.



Eestlase koduklubi Alkmaar on esimest korda võistlustules kolmapäeval, kui H-alagrupi kohtumises minnakse võõrsil vastamisi Kreeka tippmeeskonna Pireuse Olympiacosega. Sama grupi teises mängus võõrustab Liege Standard Londoni Arsenali.

Kui hooaja alguses vaatas Klavan tihti koduklubi mänge pingilt, siis nädalavahetusel jooksis eestlane Hollandi meistrivõistlustel Alkmaari algrivistuses väljakule. Kahjuks Meistrite liiga kohtumisele kõige paremate emotsioonidega vastu minna ei saa, kuna võõrsil tuli tunnistada ADO Den Haagi 1:2 paremust. Seega püsib lootus, et Klavanist saab esimene eestlane, kes Meistrite liigas platsile jookseb.

Barcelona vs Inter


Avavooru matšidest leiab kindlasti suurimat kõlapinda turniiri kahe suurfavoriidi, Milano Interi ja FC Barcelona vastasseis esimese koduväljakul.

«Sellest tuleb suurejooneline kohtumine, kus jooksevad väljakule mängijad, kes teavad, kuidas fänne erutada,» rääkis endine Interi ründaja Maurizio Ganz. «Ma ei usu, et Inter oleks peksupoiss. (Samuel) Eto’o ja (Diego) Milito koostöö hävitab Barcelona.» 

Suurimat tähelepanu pälvivad kohtumises kindlasti Barcelona ründaja Zlatan Ibrahimovic ja tema Interi ametivend Eto’o, kes sel suvel suurejoonelise tehingu käigus klubi vahetasid. Mäletatavasti vahetas lisaks mängijate liikumisele omanikku ka suur hulk raha.

«Ibrahimovici-sugune män­gija jääb alati minu südamesse, kuid ma unustan kiiresti ja praegu keskendun juba oma praegustele hoolealustele,» rääkis Interi portugallasest juhendaja Jose Mourinho. «Enne kohtumise algust me kindlasti embame, kuid mängu ajal ei taha ma isegi teada, kes ta on.»

Lisaks Ibrahimovicile ja Eto’ole saab suurtest staaridest Meistrite liigas oma endise koduklubi vastu jalga proovida Kaká, kes suvel siirdus AC Milanist Madridi Reali.

«Kõik lõppes nii, nagu ma lootsin. Saan minna tagasi AC Milani koduväljakule ning kindlasti võetakse mind hästi vastu, kuna lahkusin klubist positiivse noodiga,» sõnas Kaká, kes võitis saapamaa klubiga hooajal 2006/2007 just Meistrite liiga. «Soovin Realiga korrata seda, mida tegin Milaniga, ja kirjutada oma nime võistkonna ajalukku.»

Lisaks Kakále sel suvel ka Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso ja Karim Benzema soetanud Reali sellesuviseid suurkulutusi võib kindlasti mõista, kuna algava hooaja finaalkohtumine peetakse 22. mail Hispaania klubi koduväljakul Santiago Bernabeul.

Pärast eelmise aasta finaalikaotust on väga motiveeritud ka Manchester United. Sel suvel Ronaldost ja Carlos Tevezist ilma jäänud meeskond on eelmisest lüüasaamisest õppinud ning valmis taas tiitlit jahtima.

Tööhull Ferguson

«Teame täpselt, mida eelmisel aastal valesti tegime, ja sellest on kõvasti abi. Ma ei soovi kaotuse põhjuseid lahata, kuid ma võtsin puhkusele finaali DVD kaasa, et seda mängu uuesti vaadata,» vahendas goal.com Unitedi juhendaja Sir Alex Fergusoni sõnu. «See, mis Barcelona vastu valesti läks, on kõik parandatav.»

Samal ajal avaldas Ferguson muret, et nende meeskonnal seisavad algaval hooajal ees pikad lennureisid Venemaale ja Türki.

Lõputuna näivat tiitlijahti jätkab ka algaval hooajal Londoni Chelsea. Viimasel kuuel hooajal viiel korral vähemalt poolfinaali jõudnud meeskond püüab esimest Meistrite liiga tiitlit tänavu kogenud itaallase Carlo Ancelotti käe all, kes karjääri jooksul AC Milani rivistuses neljal korral tugevaimas klubisarjas triumfeerinud – kaks korda mängijana ja kaks korda treenerina.
«Ma ei tea, kas ma olen Meistrite liiga ekspert, kuid ... arvan, et see on kõige tähtsam võistlus maailmas ja seda on väga raske võita,» rääkis Ancelotti The Guardianile.

Tiitlikaitsjat peetakse suurimaks favoriidiks

Kuigi viimasel kahel hooajal on Euroopa klubijalgpalli ihaldatuimal turniiril domineerinud Inglismaa klubid – kaks korda järjest on kolm Inglise klubi jõudnud poolfinaali –, peavad kihlveokontorid soosikuteks siiski Hispaania esindusi.

William Hill pakub valitseva meistri FC Barcelona koefitsiendiks 4:1 ning Madridi Realil 9:2. Härjavõitlejate maa hirmkõvale duole järgnevad Chelsea, Man­chester United, Arsenal ja Liverpool.

Eesti jalgpallikoondislase Ragnar Klavani koduklubi AZ Alkmaari võimalusi kuigi suureks ei hinnata. Hollandi klubi edu korral teeniks panustaja oma raha tagasi koguni 150-kordselt. Samuti ei usuta eestlase leivaandja pääsemist alagrupiturniirist kaugemale.

Alkmaari šansid edukas olla on kihlveokontori hinnangul 7:1. Alkmaariga samasse alagruppi kuuluvad veel Londoni Arsenal (1:4), Olympiacos (13:2), Standard Liege (14:1). (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles