Kogunevad asitõendid viitavad Renault' kokkumängule

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelson Piquet eelmise aasta Singapuri etapil.
Nelson Piquet eelmise aasta Singapuri etapil. Foto: Digitale/Scanpix
Aina rohkem asitõendeid hakkab tulema välja seoses Nelson Piquet' juuniori avariiga eelmise aasta Singapuri vormel-1 etapil.

Praeguses seisus tundub asi halvem just Renault' meeskonna ja selle juhi Flavio Briatore jaoks, kes väidetavalt käskisid Piquet’l avarii teha, et meeskonna esipiloot Fernando Alonso saaks etapivõidu korjata, kirjutab Los Angeles Times.

Auto telemeetria salvestused toetavad väidetavalt Piquet' juttu, et tal kästi Singapuri etapil rajalt välja sõita.

Telemeetria andmetel oli Piquet sõidutrajektoor avarii ringil hoopis teistsugune kui varasematel ringidel. Samas sõnas avarii hetkel Piquet' taga sõitnud Adrian Sutil, et temale tundus õnnetus ehtne.

Ajalehe The Times teatel pakkus Rahvusvaheline Autoliit FIA Renault' meeskonna peainsenerile Pat Symondsile puutumatust, kui mees annab tuleval esmaspäeval Maailma Mootorispordi Nõukogu koosolekul ausa ülestunnistuse.

Üle on kuulatud ka meeskonna ja Piquet' vaheline raadioside sellel võistlusel, kuid see ei toeta väidetavalt kummagi poole avaldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles