Jamaica tegi Usain Boltist suursaadiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: Reuters / Scanpix

Jamaica peaminister Bruce Golding avaldas, et kolmekordsele olümpiavõitjale ja maailmameistrile Usain Boltile antakse riigi tähtsuselt neljas autasu, Jamaica orden ning lisaks võttis valitsus vastu otsuse määrata sprinter suursaadikuks koos kõige sinna juurde kuuluvate hüvedega.

Goldingu sõnul on Bolt oma suurepäraste saavutustega selle ära teeninud, et teda kutsutakse suursaadikuks ning et talle kehtivad sarnased hüved, mis teistele diplomaatidele, muuhulgas antakse talle diplomaadi pass, kirjutab Jamaica Observer

«Soovitasin Usain Boltile anda Jamaica orden tema silmapaistvate saavutuste eest kõrgetasemelistel kergejõustikuvõistlustel,» teatas Golding.

23-aastane Bolt on noorim, kes selle auhinna saanud.

Goldingu arvates on Bolt enamat kui lihtsalt üks läbi aegade parim sportlane. «Ta on palju enamat. Tal on suurepärane iseloom ning tema kirg kodumaa vastu teeb temast suurepärase Jamaica suursaadiku,» kiitis peaminister, kelle arvates on Bolt kõik kiidusõnad ja autasud ära teeninud.

Veel otsustas Jamaica valitsus nimetada riigi ühe peamise maantee Usain Bolti maanteeks. Samal maanteel tegi Bolt tänavu jaanuaris autoavarii, mille tagajärjel tema BMW muutus sõidukõlbmatuks, aga sprinter ise pääses pisivigastustega.

Bolt võitis tänavu Berliini MMil kolm kuldmedalit ning purustas enda nimele kuulunud maailmarekordid 100 ja 200 m jooksudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles