Piquet: Briatore arvas, et temaga ei juhtu midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelson Piquet juunior (vasakul)ja Nelson Piquet seenior.
Nelson Piquet juunior (vasakul)ja Nelson Piquet seenior. Foto: AFP / Scanpix

Nelson Piquet seenior vandus, et kavatseb eile Renault’ vormelimeeskonnast lahkunud Flavio Briatorega edasi võidelda.

 

Nimelt väitis Briatore eelmisel nädalavahetusel, et Renault eesotsas tema endaga esitasid Piquet ja tema poja Nelson Piquet juuniori suhtes kriminaalasja, kuna nad tegid valesüüdistusi ja tahtsid neilt raha välja pressida, kirjutab F1-live.

Kui Renault on teatanud, et nemad ei kavatse kellelegi mingeid süüdistusi esitada ega vaidlusta ka Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) poolt neile esitatud süüdistusi, pole teada, kas Briatore kavatseb kohtuasjaga edasi minna.

«Mul on piisavalt raha, et palgata parimad advokaadid,» sõnas Piquet seenior. «Ja mille üle Briatore üldse kaebab? Tõe?»

Piquet’d intervjueerinud Saksamaa ajakiri küsis 57-aastaselt kolmekordselt maailmameistrilt ka seda, miks Briatore nii tuliselt süüdistuste vastu võitleb, kui ilmnenud on üsna kindlaid asitõendeid. «Teatud hetkel arvavad võimukad inimesed nagu Flavio, et nad suudavad veel kõndida,» vastas Piquet seenior. «Hoolimata asitõenditest arvas ta tõsimeeli, et temaga ei juhtu midagi.»

Piquet seenior rääkis ka, et pole kunagi Fernando Alonsot kokkuleppemängus süüdistanud. «Ütlesin vaid, et sellisel intelligentselt mehel nagu Alonso pidanuks küsimusi tekkima, kui tiim tal pärast 12. ringi boksi palus tulla,» selgitas Piquet seenior. «Mina sõitjana oleksin küll midagi kahtlustanud, seetõttu on mul raske uskuda, et Fernando sellest midagi ei teadnud.»

FIA süüdistuse järgi mõjutas Renault eelmise aasta Singapuri MM-etapi tulemusi, paludes ühel oma piloodil, Nelson Piquet juunioril meelega põhjustada avarii, et turvaauto rajale tuleks ja annaks eelise tiimi esinumbrile Fernando Alonsole. Kokkumängu tulemusena teeniski Alonso esikoha. Eile teatas Renault, et tiimiboss Briatore ja peainsener Pat Symonds lahkusid meeskonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles