Taaramäed motiveerib tiimi tulevik

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Sille Annuk

Eile sõidetud Hispaania velotuuri 18. etapil senise võistluse parima, 7. koha saanud Rein Taaramäed motiveerib viimasel kolmel etapil oma klubi Cofidise püsimajäämise rattamaailma kõrgseltskonda.



Nimelt on Cofidis üks neljast meeskonnast, kes võidakse järgmisel aastal ProTouri kalendrist taandada – ohustatuna peab end tundma veel ka Rene Mandri ja Tanel Kangerti tööandja Ag2R – La Mondiale. Otsus tehakse sportlike tulemuste põhjal ning Vuelta on selles arvestuses tähtis näitaja. Pärast 18. etappi asub Cofidis tiimide arvestuses neljandal kohal ning järelejäänud võidukihutamistel tuleb kõrge koha säilitamiseks edukalt esineda.



Üksi ei jaksanu

d



«Täna (eile –toim) olime parimad (kirja lähevad kolme edukama sõitja ajad – toim), kuid peame lõpuni pingutama. Meeskonna edu motiveerib paremini sõitma,» märkis Taaramäe, kelle sõnul tuleb hambad risti pingutada ka homses eraldistardiga sõidus.


Eilsel etapil pääses Taaramäe koos 15 kaaslasega esimese kategoriseeritud tõusu jalamil teiste eest minema. Samad 16 meest püsisidki peaaegu lõpuni koos, kuni 12 kilomeetrit enne finišit kaks sõitjat teistega arved klaariks tegid.



«Kui kaks meest eest läksid (Philip) Deignan (hilisem etapivõitja – toim) ja (Roman) Kreuziger, siis sain aru, et võidu peale täna enam ei mängi,» tõdes Taaramäe, kes küll ei soostunud viimase hetkeni alla andma.  «300 meetrit vedasin jälitajaid, aga kui palusin teisel mehel üle võtta, siis see ütles, et ei jõua enam. Üksi ei oleks ma jaksanud. Nad tulid küll lähemale, kuid vastutuul oli liiga kõva.»



Ründab ka täna


Eestlase sõnul oli eile enesetunne küll korralik, kuid mitte nii hea kui laupäeval sõidetud 13. etapil, kus suuresti tänu Taaramäe kõvale töörabamisele eestlase meeskonnakaaslane David Mon­coutie võidu napsas.



«Ausalt öeldes tuli pisar silma, kui Moncoutie etapi ära võttis,» sõnas Taaramäe, keda päevakangelane ka pärast võistlust antud intervjuus tänas.



Nii head enesetunnet Taaramäe järelejäänud etappidelt enam ei ootagi, kuid kindlasti läheb ta täna mägedes ründama.



«Kui enesetunne lubab, siis kindlasti proovin,» lubas Taaramäe, kes on senise tuuriga üldjoontes rahul. «Olen mägistel etappidel ikka pildil püsinud.»



Tuuri üldliidrina jätkab hispaanlane Alejandro Valverde. Teine on hollandlane Robert Gesink ja kolmas hispaanlane Samuel Sanchez.



 Homme jätkavad ratturid turnimist kõrgmägedes, kus sõidetakse 180-kilomeetrine etapp. Hispaania velotuur lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles