Romanenkov alustas Oberstdorfis isikliku rekordiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iluuisutaja Viktor Romanenkov
Iluuisutaja Viktor Romanenkov Foto: Liis Treimann

Eesti meesüksiksõitja Viktor Romanenkov alustas Saksamaal Oberstdorfis peetavatel iluuisutamisvõistlustel olümpiapileti püüdmist isikliku rekordiga.

Septembri lõpus alles 16-aastaseks saav Romanenkov võistles esimest korda täiskasvanute seas ning teenis lühikava eest kohtunikelt hindeks 51,00 punkti. Tema senine parim tulemus oli kaks nädalat tagasi Poolas juunioride GP-etapil püstitatud isiklik tippmark 50,68.

Kokku on võistlustules 32 meest, neist 23 kandideerivad kuuele olümpiakohale. Lühikava järel on Romanenkov praegu üldarvestuses 19. kohal, olümpia pingereas aga 11. kohal.

Esikohal on 77,45 punktiga šveitslane Stephane Lambiel. Torino olümpiahõbe 2005.aasta maailmameister teatas mullu oktoobris, et lõpetab reielihasevigastuse tõttu karjääri, ent tänavu suvel teatas, et naaseb sporti ja loodab pääseda ka Vancouveri olümpiale.

Teisel kohal on 73,23 punktiga tšehh Michal Berzina ja kolmas on 68,18 punktiga ameeriklane Ryan Bradley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles