Tallinna Levadia alistas põrgukatlas Pobeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia mängijad võisid samamoodi rõõmustada ka Goce Delcevi staadionil, kui Nahki karistuslöök
oli viinud Tallinna klubi juhtima.
Levadia mängijad võisid samamoodi rõõmustada ka Goce Delcevi staadionil, kui Nahki karistuslöök oli viinud Tallinna klubi juhtima. Foto: Peeter Langovits

UEFA Meistrite liiga esimese eelvooru kohtumises mängis Eesti meistermeeskond Tallinna Levadia võõrsil 43-kraadises kuumuses üle tehniliselt osava Makedoonia klubi Prilepi Pobeda 1:0.

Levadia juhendaja Tarmo Rüütli tõdes, et põrgukuumus viis mehed mängu lõpuks kurnatud seisundisse.

«Tingimused olid ekstreemsed,» kirjeldas Rüütli. «Mängu lõpus olid mõlemad meeskonnad parajalt küpsed – pisut üritas liigutada ainult see mängija, kes pika palli ette sai, teised lihtsalt seisid platsil ja vaatasid pealt.»

Kotenko superesitus

Goce Delcevi nimelisel staadionil kulges mäng avavilest saati rahulikus tempos, kuid väravavõimalusi tekkis mõlemale poole üsna mitu. Rohkem kaitsnud Levadial oli hea võimalus 5. minutil, kui Konstantin Vassiljev lõi trahvikasti joone pealt palli vastaste puuriluku pihta, 25. minutil päästis meeskonna supertõrje teinud Artur Kotenko.

«Kogu aeg oli vaja kaitses olla, sest vastane oli väga tehniline ning palju kaitsetööd tuli teha käskimatagi,» tõdes Rüütli. «Samas suutsime kohati ka ise peale käia ja palli vallata.»

Kuumus piinas pallureid sedavõrd, et pooltunni möödudes peatas väljakukohtunik Karen Nalbandyan mängu ning lubas meestel teha joogipausi.

«Meile, eestlastele pole lauspalavus kunagi eriti meeldinud,» ütles Levadia kaitsetala Marek Lemsalu. «Mina isiklikult pääsesin keskkaitses kergemalt, sest seal polnud nii palju vaja joosta, aga nendel, kes tegid keskväljal kaitsetööd, olid jalad pärast pehmed küll.»

Kohtumise ainsa värava lõi 54. minutil karistuslöögist Konstantin Nahk. «Täiesti kaugelt äärejoone juurest lõi,» kirjeldas Lemsalu. «Sihtis taha nurka, mõned meie mehed hüppasid sellest üle ning Pobeda kaitsjad ei suutnud pihta saada ning nii ta väravasse veereski.»

Mängust eemaldamine

Pärast seda orienteerus Levadia täielikult kaitsele, kuid kui Vitoldas Cepauskas oli kontrarünnakust väravavahiga silmitsi pääsemas, ei jäänud vastase mängijal Nebojša Stojkovicil muud üle, kui leedulane punase kaardi hinnaga maha tõmmata.

Pärast seda muutus mäng lahtisemaks ning oma võimalused tekkisid veel Levadialgi. «Tuleb kahetseda, et me teistki ära ei löönud,» tunnistas Rüütli. «Aga kui sellise meeskonna vastu väljas võit ära võtta ja mitte rahule jääda, siis millega üldse saaks rahul olla?»

Meistrite liiga

1. eelvoor

Pobeda Prilep – Tallinna Levadia 0:1

Värav: 54. Nahk

Hoiatus: 56. Smirnov

Eemaldamine: 75. Stojkovic

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles