Mardna kiidab dopingu­vastast tööd

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mardna..
Mihkel Mardna.. Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht.

Veel mõni aasta tagasi Eesti Antidopingu Keskust juhtinud doktor Mihkel Mardna kiidab kergejõustikujuhte aktiivse dopinguvastase võitluse eest.


«Nii nagu IAAF on esirinnas rahvusvahelises dopinguvõistluses, on ka Eesti Kergejõustikuliit koduses spordis üks aktiivsemaid dopinguga võitlejaid,» rääkis Mardna. «Nad hakkasid juba aastate eest Eesti võistlustel kontrolli tegema.»



Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi märkis, et juba ammu kehtib neil seadus, et automaatselt testitakse kõiki Eesti rekordi püstitajaid. Lisaks tehakse pistelist kontrolli Eesti meistrivõistlustel.



«Ma ei tea, mille järgi nad seal sportlasi valivad, ent meie jaoks polegi sel erilist tähtsust,» sõnas Teigamägi.



Alaliidu kiirjooksu alarühma juht Valter Espe lükkas aga ümber arvamuse, nagu jätaks Eesti meistri Žanna Vladimirova dopingutestis põrumine tumeda pleki kogu alale.


«Ma ei ütleks, et ta oli päris süsteemiväline sportlane – pigem tavaline oma klubi esindav jooksja, kelle tavalised tulemused ei paistnud millegagi silma,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles