Massa: Renault’ pettused maksid mulle MM-tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe Massa
Felipe Massa Foto: AP / Scanpix

Ferrari vormel-1 meeskonna piloot Felipe Massa kirjeldas Renault’ meeskonna sihilikult tehtud avariid mullusel Singapuri MM-etapil kui röövi ega pidanud õigeks otsust mitte vaadata üle selle etapi tulemusi.

Massa rääkis esimest korda Brasiilia meediaga pärast seda, kui sai avalikuks, et tema kaasmaalane Nelson Piquet juunior sõitis meeskonna käsul seina, et aidata oma meeskonnakaaslasel Fernando Alonsol etapp võita, kirjutab The Guardian.

Massa kirjeldas Renault’ tegusid inetutena ning sõnas, et kui ta oleks tiimiboss, ei palkaks ta kunagi Piquet’d. «Kõik juhtunu oli rööv, aga sõidu mõistes ei tehtud midagi, tulemused jäid samaks,» rääkis Massa usutluses telekanalile Globo. «See pole õige. See rööv muutis MM-sarja lõpptulemust. Ma kaotasin ühe punktiga.»

«Aga ma pole praegu ega saa ka kunagi olema sõitja, kes mõtleb, et ma võinuks olla maailmameister,» jätkas Massa. «Isegi kui nad praegu, aasta hiljem, kirjutaksid mu CVsse, et ma olin maailmameister, poleks see selline asi, mida ma kõigile kuulutaksin.»

Massa arvates ei saanud petuskandaalis osalenud inimesed piisavalt karmilt karistada. «Tean juhtumit, kus jalgpallikohtunikule maksti mängu tulemuse mõjutamiseks, pärast tühistati kõik tema vilistatud kohtumiste tulemused,» tõi Massa näite. «Süüdi olnud meeskond tõsteti astme võrra madalamasse liigasse. See juhtus Itaalias. Kolm aastat tagasi tõsteti Juventus madalamasse liigasse, kuna nad maksid kohtunikule.»

«Niimoodi on juhtunud ka Brasiilias,» jätkas Massa. «Aga meil tehakse ainult seda, et saadetakse Flavio Briatore koju. Ma ei mõista seda ja minu arvates polnud karistus õiglane.»

Massa avaldas, et tema arvates oli kogu intsident väga kole. «Meeskond läks piloodi juurde ja ütles, et ta peab avarii tegema, muidu tema lepingut ei pikendata,» arutles Massa. «Nelsinho teadis, et ta vallandatakse. Usun, et vea tunnistamine on õige tegu, ta rääkis tõtt. Aga ta poleks pidanud nii kaua ootama. Ta rääkis tõtt, kuna ta vallandati ja see pole lahe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles