Suvine korvpalli meistriliiga peetakse Kalevi väljakutel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakorvpallurid
Tänavakorvpallurid Foto: Lauri Kulpsoo

Nädalavahetusel saab Tallinnas Kalevi Korvpalliväljakutel avalöögi suve populaarseim ja kõrgeima tasemega tänavakorvpallisari AND1 Streetball 5on5, mille turniiridel osaleb kokku üle 400 mängija.

Teiste hulgas teevad kaasa paljud kõrgliigasse kuuluvad sportlased, näiteks BC Kalevi meeskonnast Joosep Toome, BC Piritast Indrek Reinbok, aga ka Dalkia/Nybit võistkonnast Ivar Tulit ning Tanel Kurbas.

Finaalturniiri võitja sõidab Eestit esindama Moskvas peetavale rahvusvahelisele tänavakorvpalliturniirile Moscow Open.

Viis viie vastu tänavakorvpall sai alguse 1999. aastal ning läbi aegade on sellel osalenud kogu Eesti korvpalli koorekiht – Martin Müürsepp, Gregor Arbet, Kristjan Kangur, Janar Talts, Sten-Timmu Sokk, Victor Conzales, Tanel Kaljula ja paljud teised. Eelmisel suvel võttis palliplatsil üksteiselt mõõtu üle 350 palluri.



Tegemist on mänguga, mida mängitakse viieliikmelistes võistkondades üle kogu platsi, peamised reeglid sarnanevad tavakorvpallile. Võistluse ajaks kaetakse Kalevi Korvpalliväljakute asfalt spetsiaalsest kergmaterjalist (polüproteen) kattega, mida kasutab ka NBA 3on3 streetball. Koos FIBA litsentsiga korvikonstruktsioonidega muudetakse väljak unikaalseks mänguplatsiks, mille sarnast ei leia terves Baltikumis.



Traditsiooniliselt on ka seekord kavas publikuviskevõistlus, 3-punktiviskevõistlus ja rahva lemmikuna Sportland Dunk Sessioni pealtpanekuvõistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles