Villa värav kindlustas veerandfinaali koha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villa viib Hispaania juhtima 1-0
Villa viib Hispaania juhtima 1-0 Foto: AP / Scanpix

Jalgpalli EM-finaalturniiri ühe suurfavoriidi Hispaania järjekindlus viis Rootsi vastu sihile – David Villa värav kohtumise lisaminutil tõi hispaanlastele vajaliku 2:1 võidu ja kindlustas meeskonnale koha veerandfinaalis.

«See värav teeb mulle rohkem rõõmu kui eelmise mängu kolm väravat,» kommenteeris Villa otsustavat tabamust.


«Tegelikult ei oma minu väravad kõige suuremat tähtsust, palju olulisem on see, et meeskonnal on kuus punkti,» lisas ta.


Kohtumine algas rahulikult ja seetõttu tuli Fernando Torrese 15. minuti väravil Hispaania eest löödud värav kõigile üllatusena. Värava järel andis Hispaania initsiatiivi aga Rootsile, kes suutis tänu Ibrahimovici heale tööle hispaanlaste karistusalas 34. minutil viigistada.


Teisel poolajal vajus Rootsi täielikult kaitsesse, kuid hispaanlased ei suutnud mitut head väravavõimalust realiseerida ja paistis, et kohtumine triivib vaikselt, kuid kindlalt viigisadamasse.


Kohtuniku antud lisaminutil sai aga Hispaania vaev tasutud ja Rootsi kaitsjate hetkelise uinumise kasutas ära Villa, kellele oli see turniiri neljandaks täistabamuseks.


«See oli suurepärane võit väga hea meeskonna üle,» rõõmustas kohtumise lõpptulemus Hispaania peatreener Jose Luis Aragonest. «Mängus oli väga palju kaalul.»


Rootslastele oli kaotus suureks pettumuseks, eriti kui arvestada, et nende kaitse suutis suurema osa kohtumisest Hispaania ründeässad kontrolli all hoida.


«Pean mängijaid nende esituse eest kiitma, kuigi saime väga kibeda kaotuse,» möönis Rootsi koondise peatreener Lars Lagerbäck.


Rootsi edasipääsu alagrupist otsustab nüüd mäng Venemaa koondise vastu. «Laeme nüüd paar päeva patareisid ja valmistume siis järgmiseks suurepäraseks kohtumiseks,» rääkis koondise edasistest plaanidest peatreener Lagerbäck.


«Usun, et meil on reaalne võimalus alagrupist edasi pääseda, meeskonnas on selleks igatahes piisavalt iseloomu,» arvas Lagerbäck.


Hispaania veerandfinaali vastase osas veel mingit selgust ei ole – võimalus C-alagrupist Hollandi järel teisena edasi jõuda on olemas kõigil grupi meeskondadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles