Tuleval hooajal võtavad võrkpallurid kasutusele uue palli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Võrkpalli Liidu peasekretär Henn Vallimäe uue Mikasa palliga.
Eesti Võrkpalli Liidu peasekretär Henn Vallimäe uue Mikasa palliga. Foto: www.evf.ee

Suure tõenäosusega seisab kõigil Eesti ja enamikel maailma võrkpalliklubidel tuleva hooaja eel ees vältimatu kulutus soetada uued pallid.

Värsked Mikasa pallid saavad tuleristsed Pekingi olümpiamängudel, tegu on rahvusvahelistel võistlustel kohustuslikus korras kasutatava palliga, vahendab Eesti Võrkpalli Liidu kodulehekülg.

Kuigi igal alaliidul on võimalus kasutada riigisisestel võistlustel enda valitud mänguvahendit, on Eesti Võrkpalli Liidu valik sarnaselt enamike maadega langenud Mikasale.

Eile Dubaist FIVB maailmakongressilt naasnud EVFi peasekretär Henn Vallimäe on ilmselt ainus eestlane, kes uut sini-kollast palli käes hoidnud. «Pall tundus vanast pehmem ja kattematerjaliks olev nahk tähelepanelikult vaadates mustriline olevat,» lausus Vallimäe.

FIVB lasi Mikasal uue nahkkera välja töötada, et pallivahetuse kestust tõsta. «Punkti mängimisele kulub keskmiselt neli sekundit. Uue palliga peaks see näitaja viiendiku võrra tõusma. Kaalutakse ka rõhu alandamist,» märkis Vallimäe.

Üks on kindel – uued pallid peavad Eestisse jõudma hiljemalt septembri lõpuks ehk meistrivõistluste alguseks. Vallimäe polnud sugugi kindel, kas nii ka läheb. «Ei oska öelda, mis siis juhtub, kui Mikasa Euroopa maaletooja Šveitsis varustamisega hätta jääb,» kehitas Vallimäe õlgu.

Rõõmustavama sõnumi edastas aga Mikasa esindaja Eestis OÜ Eventer – kõiki Eesti klubisid rahuldava koguse tellimus on Šveitsi saadetud ja esialgsete lubaduste kohaselt peaksid pallid septembris pärale jõudma.

Rahustuseks olgu öeldud, et uue palli hind jääb samale tasemele vanaga ning mänguvahendeid on erinevas hinnaklassis ning iga harrastaja leiab endale sobiva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles