Safin lülitas Djokovici konkurentsist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Safini (vasakul) ja Novak Djokovici vastasseisust väljus võitjana esimene.
Marat Safini (vasakul) ja Novak Djokovici vastasseisust väljus võitjana esimene. Foto: AP / Scanpix

Kunagine maailma esireket Marat Safin sepistas Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiril eilse päeva ehk suurima üllatuse, saades teises ringis 6:4, 7.6 (3), 6:2 jagu maailma edetabeli kolmandast reketist Novak Djokovicist.

Enne eilset kohtumist uskusid kõik, nende seas ka Sa­fin ise, et venelasele on see tänavusel Wimbledonil viimane matš. «Õhtul kell pool üheksa läheb lennuk Moskvasse, olin juba üsna kindel, et sõidan sellega koju,» naeris Safin eilsel pressikonverentsil. «Ma ei teadnud isegi, kellega järgmisena vastamisi lähen, kuna nähes, et kohtun teises ringis Djokoviciga, ei hakanud ma kaugemale vaatamagi.»


Safin tundis võidu üle suurt heameelt. «Ma ei mäleta, millal viimati nii hästi mängisin,» selgitas ta. «Olin juba enesekindlust kaotamas, seega tuli võit õigel ajal.»


Safinist seitse aastat noorem Djokovic tunnistas, et tema jaoks oli see äärmiselt must päev. «Ausalt öeldes ei osanud ma seda oodata, et kaotan kolmes setis,» möönis Djokovic. «Noorena oli Safin üks minu iidoleist, võib-olla sai ka see natuke määravaks, et austan teda tohutult.»


Naiste esireket Ana Ivanovic nägi kõvasti vaeva, et kolmandasse ringi jõuda, alistades kolm tundi ja 24 minutit kestnud kohtumises edetabelis 97. kohal paikneva prantslanna Nathalie Dechy 6:7 (2), 7:6 (3), 10:8. Kusjuures teises setis seisul 5:4 oli Dechyl kasutada ka kaks matšpalli, neist esimene kukkus prantslanna väljakupoolele pärast tugevat võrgupuudet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles