Eesti Maadlusliidu president läkitas FILA presidendile eestlaste toetuse

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maadlus.
Maadlus. Foto: SCANPIX

Homme, 8. septembril toimuval Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) viimasel hääletusel selgub, milline kolmest spordialast jääb olümpiale. Maadlus kandideerib ühele vabale kohale koos squashi ja pesapall-softpalliga.

Eestlaste võitlus oma armastatud spordiala nimel algas kohe, kui uudis teatavaks sai. Veebruaris, mil maailma tabas uudis maadluse kõrvalejäämisest olümpiakavas, sõitsid Eesti Maadlusliidu esindajad, eesotsas liidu presidendiga, Venemaale kohtuma FILA büroo liikme ja Venemaa Maadlusliidu presidendi Mihail Mamiasviliga. Eesti oli ka sel kevadel Põhjamaades maadluse toetuseks ülesku! tsutud debati üks algatajatest ja eestvedajatest. Kõik Eesti maadlusklubid võitlesid kui üks mees maadluse nimel. Entusiastlikud maadlejad panid aluse liikumisele «Toeta Eesti Maadlust», mis on aidanud maadlust populariseerida. Koostöös Eesti Maadlusliidu, Eesti kultuuriministri Rein Langi ja Endla Teatri maadlusteemalise etendusega «Seljatas 100 meest» sai alguse toetusallkirjade kogumine maadluse toetuseks. Allkirjade raamat jõuab septembri keskel koos erinevate teiste 2013. aasta maadluse sündmusi meenutama jäävate esemetega Eesti Spordimuuseumisse.

Suur tänu kõikidele organisatsioonidele, klubidele, maadlejatele, treeneritele, toetajatele ja kogu Eesti rahvale toetuse eest.

Eesti Maadlusliidu president Priit Piilmann läkitas sel reedel Rahvusvahelise Maadlusliidu presidendi Nenad Lalovicile sümboolselt toetusallkirjad koos toetuskirjaga:

Austatud Rahvusvahelise Maadlusliidu president Nenad Lalovic

Edastan Teile Eesti maadlejate nimel 8. septembril Buenos Aireses toimuvale Rahvusvahelise Olümpiakomitee kolme spordiala olümpiakavva jäämise vahel toimuvale hääletusele toetuskirja.

Esmalt soovin tänada Teid isiklikult ja ka kõikide Eesti maadlejate nimel märkimisväärt panuse eest Rahvusvahelise Maadlusliidu igapäevases töös ja nähtavate pingutuste eest maadluse püsimajäämisel olümpiakavas.

Maadlus on eestlaste seas olümpiamängudel enim medaleid toonud spordiala, tähistades sel aastal Eestis 125. aastapäeva. Meie väikese rahva armastatud spordiala nimel on toetust avaldatud juba ka Eesti riigi tasandil, kaasates nii ministreid kui ka Riigikogu liikmeid. Ühiselt on maadluse toetuseks ühendanud jõud nii endised kui ka praegu jõuliselt trenni tegevad maadlejad, kaasates sellega kogu eesti rahvast.

Eestil oli au olla sel kevadel Põhjamaades maadluse toetuseks üleskutsutud debati üks algatajatest ja eestvedajatest. Mure maadluse olümpiakavva jäämise pärast on toonud kaasa mõtlema paljud väärikad eestlased. Sel suvel, koostöös Eesti kultuuriminister Rein Langiga, sai alguse idee kaasata Eestis armastatud Endla Teatri maadlusteemaline etendus «Seljatas 100 meest» maadlust toetama. Koostööst sündis maadluse toetuseks allkirjade kogumise raamat, mille soovime sümboolselt edastada ka Rahvusvahelisele Maadlusliidule, näitamaks Eesti toetust sellele väärikale spordialale. 2013. aasta sündmused maadluses jäävad alatiseks koos allkirjade raamatuga Eesti Spordimuuseumisse meenutama meie ühist võitlust.

Lõpetuseks soovin avaldada tänu kõikidele maadluse toetajatele ja soovida võitluses maadluse püsimajäämise nimel jõudu! Eesti toetab maadlust!

Lugupidamisega

Eesti Maadlusliidu president

Priit Piilmann

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles