US Openi finaalis kaotanud maailma esireket: ma ei väärinud võitu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: SCANPIX

Täna öösel US Openi tenniseturniiri finaalis kaotanud meeste esireket Novak Djokovic tunnistas pärast mängu, et konkurent Rafael Nadal mängis paremini ning matši lõpuks tundis serblane, et ei olekski võitu väärinud.

Djokovic kaotas Nadalile 2:6, 6:3, 4:6, 1:6. «Kokkuvõttes oli see minu jaoks väga edukas Suure slämmi turniiride aasta. Need on kohad, kus ma mängin oma parimat tennis. Nagu ütlesin, siis oleksin soovinud võita järjekordse tiitli, aga asjad on nii, nagu nad on. Oli selge, et Rafa (Nadal- toim.) mängis otsustavatel hetkedel paremat tennist ja ta oli selle võidu ära teeninud. Õnnitlen teda ja liigun edasi. Matši lõpus ei olnud ma enam võitu väärt,» võttis Djokovic finaalmängu kokku.

Nadali jaoks oli seekordne võit tema karjääri 13. Suure slämmi turniirivõit - sellest rohkem on suutnud vaid Pete Sampras (14) ning Roger Federer, kes on võitnud 17 korda.

«13 Suure slämmi turniirivõitu mehe jaoks, kes on alles 27-aastane - see on uskumatu,» kiitis Djokovic Nadali. «See, mis ta on oma karjääris siiani saavutanud, väärib austust kõigilt. Selleks pole kahtlustki. Ta on kindlasti üks parimaid mängijaid üldse,» lisas serblane.

Djokovic lisas, et tema esireketi staatus võib käesoleva aasta lõpus muutuda ning esikohale võib tõusta just Nadal. «Mis ma oskan öelda? Ta on sel aastal nii palju võitnud, aga mina olen endiselt maailma esimene. Samas on tal väga palju võimalusi, et käesolev aasta esimesena lõpetada. Meil on veel piisavalt turniire tulemas, eks vaatame seda asja,» rääkis Djokovic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles