French Open võib Roland Garrosi väljakutelt ära kolida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Garrosi tennisekompleksi Philipphe Chatrier'i nime kandev peaväljak.
Roland Garrosi tennisekompleksi Philipphe Chatrier'i nime kandev peaväljak. Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa Tennise Liit (FFT) kaalub võimalust kolida Prantsusmaa lahtised tennisemeistrivõistlused Roland Garrosi väljakutelt ära, kui sealse tennisekompleksi laienemisplaanidele lähema aasta jooksul rohelist tuld ei näidata.

Projekti osas jõuti aasta alguses kokkuleppele ning määrati ka arhitekt, ent FFT peadirektori Gilbert Yserni sõnul on Pariisi linnavalitsus nüüd natuke kõhklema hakatud, vahendab Reuters.

«Tundub, et linnapea kaaskond on meie projekti osas palju vaenulikumaks muutunud, varem sellist suhtumist märgata ei olnud,» ütles Ysern. «Ka elanikud on selle projekti vastu. Seetõttu oleme nüüd sunnitud kaaluma ka muid võimalusi, nende seas ka varianti, et peame Roland Garrosi väljakutelt lahkuma.»

Väljakute laiendamisplaane tutvustati mai lõpus vahetult enne tänavuste Prantsusmaa lahtiste algust, siis öeldi, et uus peaväljak liikuva katusega saab valmis kas 2013. või 2014. aasta Prantsusmaa lahtisteks.

Suure slämmi turniiridest on Austraalia lahtistel kaks väljakut, kuhu saab vajaduselt katuse peale panna, Wimbledoni liikuva katusega peaväljak avati tänavu kevadel.

Pariisi linnavalitsus ja Prantsusmaa valitsus olid valmis kumbki projekti 20 miljoni euroga toetama, tennisekompleksi laiendamise kogumaksumus on hinnanguliselt umbes 120 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles