Enden ainus kandidaat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Korvpalliliidu (EKL) viiest kandidaadist esitas tähtajaks, eile keskpäevaks ainsana avalduse asuda meeste koondise peatreeneriks Heino Enden. Elulookirjelduse koos sooviavaldusega saatis ka ameeriklasest juhendaja, keda alaliit ei nõustunud avalikustama.

«Korvpalliliidu juhatus kohtub Endeniga 6. juunil ja otsustab tõenäoliselt samal päeval, kas tööleping sõlmitakse või mitte,» ütles EKLi peasekretär Viktor Hütt. «Juhul kui Enden ei osutu valituks, arutatakse hiljem võibolla ka ameeriklase kandidatuuri. Praegu on aga sõelal vaid Enden.»

Kui Endenile pakutakse 6. juunil koondise juhendaja kohta, antakse talle võimalus jälgida ka Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri eelseid meeskonna ettevalmistuslaagreid ja sõita EMile Türki.

Enden on juba sõlminud lepingu Hotronicu korvpallimeeskonnaga, asudes uuest hooajast klubi peatreeneriks.

EKL tegi lisaks Endenile pakkumise ka praegusele koondise juhendajale Üllar Kerdele, Jüri Neissaarele, Tiit Sokule ja turvafirmas ESS töötavale Jaak Salumetsale. Kõik neli kinnitasid, et loobusid konkursil osalemisest.

Eesti meeste korvpalliliiga lõppenud hooaja sümboolsesse esiviisikusse valiti Toomas Liivak, Indrek Varblane, Tanel Tein, Tarmo Kikerpill ja Margus Metstak. Parimaks mängijaks tunnistati Tein, parimaks kuni 20-aastaseks palluriks Veljo Vares, parimaks treeneriks Neissaar ja parimaks kohtunikuks Atso Matsalu. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles