Tutk: tähtsates mängudes on vaja kuut kohtunikku

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Tutk
Uno Tutk Foto: Toomas Huik
Eesti nimekaima jalgpallikohtuniku Uno Tutki sõnul näitas Prantsusmaa MMile aidanud Thierry Henry käega mäng, et otsustavaid kohtumisi peaks jälgima kuus vilemeest.

Meenutuseks: MM-valikmängus Iirimaa vastu lükkas Sebastien Squillaci karistuslöögist tulnud palli peaga edasi Thierry Henryle, kes omakorda lükkas palli William Gallas’le, kelle värav Prantsusmaa MMile viis. Videokordust vaadates aga selgus, et Henry mängis palli käega, tegelikult lausa kaks korda.

«See juhtum näitas kuue kohtuniku vajadust tähtsates mängudes,» arvas Tutk, kes Euroopa liigas sarnases süsteemis kaasa lööb. «Mängus, kus midagi tähtsat otsustatakse, ei saa selliseid asju lubada.»

Tutk aga Prantsusmaa-Iirimaa kohtumist vilistanud kohtuniketandemit liigselt hukka ei mõistnud, kuna tegemist oli inimliku eksimusega.

«Inimese silmaehitus on juba kord selline, et nurga taha ta ei näe. Ja kui ei näe, siis ei tohi ise ka asju hakata välja mõtlema,» ütles Tutk.

Samas tunnistas vilemees, et olukord on võrreldav 1966. aasta MM-finaalis Inglismaale MM-tiitli toonud ebaausa tabamusega või 1986. aastal Diego Maradona kuulsa jumala käega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles