Nobe Evi Sachenbacher tõusis proloogi võitjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Erilise pingeta Saku Suverulli proloogi võitnud andekas Saksa naissprinter Evi Sachenbacher pidas ligi kolmekilomeetrist rollerisõitu vahvaks, kuid kardab, et täna võimutsevad Otepääl vastupidavamad suusatajad.

Täna 3 km krossijooksu ja 12 km rullsuusatamisega jätkuval jõuproovil hellitab edulootusi ka proloogil kolmandaks jäänud kodupubliku peibutaja Kristina Shmigun.

Publik sundis pingutama

Sachenbacher tuiskas 2,7-kilomeetrisele rollerirajale treeningplaanidega ning enda sõnul midagi erilist ei oodanud. Rohkearvuline ja asjatundlik publik sundisid aga Saksamaa teatenelikus Salt Lake City olümpiamängudel kuldmedali teeninud 21-aastast tõusvat tähte täisjõuga pingutama.

«Kahtlemata oli raske, aga siin kannustas mind nii palju inimesi! Vahva jõuproov,» ütles Sachenbacher.

Eesti parim naissuusataja Kristina Shmigun kaotas Sachenbacherile 5,1 ja teiseks jäänud ukrainlannale Valentina Shevtshenkole 1,5 sekundiga. Lootused liidrisärgile haihtusid Shmigunil ülikiiretel laskumistel, kus suusapiiga ei julgenud pidurdamata alla laskuda.

Kindlustunnet ei lisanud talle kaitsekiiver, mida kandis esmakordselt Suverullil võisteldes. Möödunud aastal Suverullil krossijooksus vihmamärjal saepurukattel libastunud ja hüppeliigest vigastanud Shmigun kinnitas, et oli nüüd ettevaatlikum. «Armastan oma elu liiga palju,» muigas ta.

Tänasele jooksurajale lähevad eile parimateks osutunud naised erinevate ootustega. Kui Kristina Shmigun plaanib oma head vormi tunnetades liidritegruppi jääda, siis Sachenbacher tunnistas, et nii jooks kui ka pikemad rolleridistantsid pole tema pärusmaa.

Katrin Shmigun hirmul

Eile 20. koha saanud Katrin Shmigun tunnistas, et langes sarnaselt vanema õega hirmu ohvriks ning kaotas väärtuslikud sekundid laskumistel.

Ligi pooleminutilist kaotust sakslannale nimetas Katrin Shmigun rahuldavaks tulemuseks, rõõmu toonuks koht viieteistkümne parema seas. «Tavaliselt ei sõida me trennis nii kiirete rolleritega, laskumistel tekkis hirm,» kurtis Katrin Shmigun.

Praegusest heast sportlikust vormist peaks Katrin Shmiguni sõnul tunnistust andma täna õhtupoolikul rolleritel kihutatav 12-kilomeetrine Suverulli lõppvaatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles