Mikko: Sarkozy peaks olümpiastaadioni asemel televiisori ees istuma

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja Hiina Rahvavabariigi liider Hu Jintao.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja Hiina Rahvavabariigi liider Hu Jintao. Foto: SCANPIX

«Ühinen mõttega, et president Sarkozy koht on Pariisis televiisori ees ja mitte Pekingis olümpiastaadionil,» väljendas eurosaadik Marianne Mikko pettumust Prantsuse presidendi Nicolas Sarkozy kui Euroopa Liidu eesistuja otsuse üle osaleda olümpiamängude avatseremoonial.

Täna Euroopa Parlamendis Hiina teemalisel debatil osalenud sotsiaaldemokraat Marianne Mikko usub, et Pekingis algav suursündmus on aidanud pöörata tähelepanu seni lahendamata Tiibeti ja inimõiguste probleemile, vahendas tema assistent.

«Andes Hiinale võimaluse võõrustada kogu maailma spordipidu, seadis Rahvusvaheline Olümpiakomitee selge tingimuse, et 2008. aastaks peab Hiina asuma inimõigusi järgima,» ütles parlamendi täiskogu ees kõnelenud Mikko.

«Olümpiamängud ei ole kunagi olnud kõigest sport. Rõhutan, et olümpiaharta aluspõhimõtted ühtivad paljus Euroopa Liidu omadega. Pean silmas kodaniku põhiõigusi ja inimõigusi, kus ei saa teha hinnaalandust,» rõhutas Mikko.

Mikko toonitas, et läbi aegade on olümpialiikumise eesmärgiks olnud panustada rahumeelse ja parema maailma rajamisse.

«Inimõiguste jätkuvad rikkumised ning demokraatia areng Hiinas on ideaalist kaugel,» ütles Mikko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles