Pärnu liiv on rannavolle jaoks ohtlikult kõva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laos Lukas
Laos Lukas Foto: Liis Treimann

Eesti läbi aegade suurima rannavõrkpalliturniiri, 30 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga Pärnu Challengeri korraldajaid tabas halb üllatus, kui Kanada laboratooriumist tuli teade, et suvepealinna rannaliiv ei vasta FIVB rahvusvahelistele nõuetele.

„Testide tulemusel selgus, et vihmaga muutub liiv mängijatele ohtlikult kõvaks,“ lausus Pärnu Challengeri direktor Laos Lukas Eesti Võrkpalliliidule. „Saatsin rahvusvahelisse alaliitu vastuse, et viimase 20 aasta jooksul pole Pärnu rannavõrkpallivõistlustel kõva liiva tõttu vigastusi saadud.“

Lukase sõnul olid nad kõva pinnase peale mõelnud ja soetanud liiva kobestamiseks freesi. „FIVB-st tuli vastus, et nende esindaja nõusolekuta ei tohi võistlust korraldada ning kirja lõppu oli lisatud, et lennupilet Kanadast Eestisse maksab 1800 Kanada dollarit. Huvitav, kas ühe lisainimese kohaletoomine muudab liiva pehmemaks?“ laiutas Lukas käsi.

Turniiri ajaks tuleb Eestisse ka FIVB itaallannast delegaat Sara Seravalli, kes aprilli lõpus Pärnu rannaga tutvudes andis turniirile oma heakskiidu.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles