Leedu korvpallikoondis võib tänu sponsorite rahadele saada MMile

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linas Kleiza
Linas Kleiza Foto: SCANPIX
2010. aasta korvpalli MMi vabapääset jahtiv Leedu korvpallikoondis sõlmis viie ettevõttega sponsorlepingu. Need firmad toetavad Leedu koondise püüdlusi jõuda MMile 500 000 euroga (umbes 7,8 miljonit Eesti krooni).

Järgmisel aastal toimuvale MMile on koha taganud juba 20 rahvusmeeskonda. Eeloleval nädalavahetusel valib Rahvusvaheline Korvpalliliit FIBA Istanbulis välja need neli koondist, kes pääsevad vabapääsmega MMile. Et sellele kohale pretenedeerida oli Leedu koondisel tarvis FIBAle eelnevalt välja käia pool miljoni eurot.

Nelja wild card’i saajate valikus on lisaks Leedule favoriitideks ka Suurbritannia, Venemaa, Saksamaa, Dominikaani Vabariik, Nigeeria, Liibanon ning Hiina.

Seejuures ühest FIBA tsoonist ei saa vabapääset saada enam kui kolm koondist. Otsustamise kriteeriumiteks on näiteks korvpalli populaarsus riigis, rahvuskoondise tase ja varasemad tulemused, riikliku korvpalliliidu töökvaliteet ja mitmed majanduslikud aspektid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles