Kaupo Liiva ootab Thuni Wackerilt uut lepingut

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Liiva
Kaupo Liiva Foto: www.hckehra.ee

Eesti käsipallikoondise mängija Kaupo Liiva sattus sügisel Šveitsi Thuni Wackerisse juhuse tahtel.

«Neile pidi Saksamaalt tulema paremäär, kuid ta sai vahetult enne üleminekut vigastada. Thunis mängis siis juba Marius Aleksejev, kes soovitaski mind šveitslastele,» meenutas Liiva. «Käisin testimisel ja pääsesingi klubisse.»

Esimesed päevad Šveitsis olid 20-aastasele Liivale pisut rasked, kuid nüüd on Kehras tippmängijaks sirgunud nurgaründaja Kesk-Euroopa oludega kohanenud kirjutas Eesti Käsipalli Liidu pressiteenistus.

«Šveitsi tempot ja taset ei saa Eesti omaga võrreldagi. Eesti parimad klubid suudaksid ehk Šveitsi keskmikele konkurentsi pakkuda,» kõrvutas Liiva kahte liigat. «Aga suutsin Thunis kenasti kohaneda. Meie meeskond koosneb noortest ja kaasa aitas see, et kõik inimesed on sõbralikud. Lisaks ootas mind siin ees Aleksejev.»

Liivast on saanud Thunis tõeline professionaal. Viis korda nädalas teeb ta klubiga pallitrenni, lisaks käib praktiliselt iga päev koos Aleksejeviga jõusaalis rassimas. Tähtsal kohal on noormehe jaoks ka saksa keele õpingud, mille tunde võtab ta kolm korda nädalas. Pühendumine on ennast ära tasunud, sest šveitslased on eestlase teenetega rahul.

«Hetkel viibin Thunis laenulepingu alusel. Hiljemalt märtsiks lubasid nad teatada, kas pakuvad mulle kahe aasta pikkust kontrahti või mitte,» selgitas Liiva. «Praegu on mul siin läinud kenasti. Mängudes viibin väljakul kõik 60 minutit, pealegi on minu konkurent vigastatud. Ise olen õnneks traumadest pääsenud. Korra küll oli õlas valu, kuid see tuli sellest, et ei teinud enne mängu piisavalt sooja. Nüüd on jälle kõik korras.»

Kuigi Liiva on Šveitsis veetnud kõigest paar kuud, näeb ta juba praegu endas arengut. «Kindlasti olen füüsiliselt edasi läinud,» alustas ta. «Ja ka visketehnika on mul siin oluliselt täienenud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles