Kalevi korvpalluritel seisavad ees ränkrasked katsumused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Kalevi korvpallimeeskond vajab eurosarjas tugevatele klubidele vastupanu osutamiseks lisajõudu, seda näitas ka ootamatult tasavägiseks kujunenud mäng Helsingi amatöörpalluritega.

Kalevlased aitasid Tallinna meeskonna eile linnavõistlusel Helsingis Soome esimese divisjoni palluritest moodustatud esinduse üle võidule 85:75, kuid eksimused ja rabe koostöö näitasid, et Eesti meistritel tuleb raske hooaeg.

Kolme põhitegijata jäänud Kalevil seisab ees neliteist kohtumist Euroopa karikasarjas, kus vastasteks oma maa paremikku kuuluvad klubid. Kalevi kapten Priit Ilver ütles, et kui lisajõudu ei õnnestu hankida, siis tulevad rängad katsumused.

Kalev vajab tsentrit

«Kõige enam vajame pikka keskmängijat, kes suudaks asendada A. Le Coqi siirdunud Larry Danielsi,» lausus Ilver. «Kui me aga korvi alla 210 sentimeetri pikkust meest ei saa, tekib oht, et meie mäng lõhutakse. Meil on vastu saata Janar Talts, Heiko Niidas ja mina, ent ükski meist pole puhas tsenter.»

Kalevi peatreener Andres Sõber hõikas Helsingi spordihalli tühjas saalis vahepeal päris häälekalt, sest hoolealuste heitlik mäng tõi kaasa palju lihtsaid eksimusi. Ta ütles, et ootas kohtumisest Soome amatööridega suuremat ülekaalu kui tabloo näitas.

«Me pidanuks mõlemad poolajad võitma kahekümne punktiga,» ütles Sõber. «Paarikümne protsendi ulatuses jäin hoolealustega rahule, aga me ei suuda veel kiire mängurütmiga kaasa minna. Tegime palju pallikaotusi ja totrusi. Samas kartsin hullemat.»

Kalevis käis testimisel küll kaks välismaalast, Hollandi keskmängija Paul Vrind ja ameeriklasest tagamees Riley Inge, kuid Sõber pidas õigemaks mõlemast pallurist loobuda. Ta ei osanud öelda, kas lisajõu hankimine on võimalik.

«Olen harjunud elama reaalsuses ja reaalsus on see, et võime kaotada eurosarja tugevatele klubidele neljakümne punktiga,» nentis Sõber. «Kuid ega treeningud seepärast katki tohi jääda. Tööd on vaja teha roppu moodi, et meeskond kooskõla leiaks. Praegu läheks meil ka Eesti liigas raskeks.»

Tallinna võistkonna rünnakud võttis enamasti enda peale Gregor Arbet, kes eelmisel hooajal täitis Rauno Pehka, Valmo Kriisa ja Danielsi kõrval abistavat rolli. «Gregoril tuleb kohaneda liidrirolliga, kerge see ei saa olema, minu nõudmised temale on suured,» märkis Sõber.

Samas tegi Kalevi treenerile heameelt, et meeskonnaga viimasel hetkel liitunud Jaanus Liivakust on palju abi. «Ta tasakaalustab oma kogemustega rabedaks kiskuvat mängu,» tõdes Sõber.

Liivak ergutab noori

Ameeriklasest Inge’ist loobumise järel Kalevisse värvatud Jaanus Liivak ütles, et püüab nooremaid kaaslasi rasketel momentidel hea sõnaga toetada ja õnnestumise korral kiita. «Me alles õpime üksteist tundma, aga olen kindel, et läheme iga kohtumisega tublimaks,» lausus mängujuht.

Arbet tõi võidu heaks 21, Ilver 16 punkti. Kalevist puudus jalavigastusest taastuv Kristjan Kangur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles