Tanel Tein tunneb end Poolamaal koduselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa kõige tugevamas korvpalliliigas osaleva Wroclawi Idea Slaskiga liitunud Tanel Tein naudib treeninguid ja tunneb end uues keskkonnas koduselt, kuid oma võimaluse hindamist meeskonnas peab ennatlikuks.

Poolteist kuud Poolas elanud Tein ütles, et meeskonnas valitseb edasipüüdlik õhkkond, kaaslased on sõbralikud ja asjalikud ning eluolu korralik.

«Kõik on uus, aga samas hästi kodune,» nentis teist korda välisliigas mängiv Eesti koondise liige. «Meeskonnas on Poola tipptegijad, aga keegi ei staaritse, ent mänguliselt on veel tarvis palju teha.»

Peatreener liitus klubiga

Mullu riigi meistrivõistlustel poolfinaalis kullaheitlusest välja kukkunud Slaski põhikohustuseks on teenida meistritiitel, samas ootavad poolehoidjad häid etteasteid ka ULEBi Euroliigas.

Klubi juhid, abielupaar Grzegorz ja Kalina Rowinska Schetyna puhastasid suvel koosseisu, palgates suurte eesmärkide täideviimise arhitektiks Iisraeli koondise peatreeneri Muli Katzurini.

«Peatreener liitus meeskonnaga alles kolmapäeval, sest ta viibis EM-võistlustel (Iisrael sai seitsmenda koha),» märkis 25-aastane Tein. «Ta on jätnud mõne treeninguga väga konkreetse ja nõudliku inimese mulje. Oleme jõudnud palju uut omandada. Abitreeneri harjutused muutusid juba tavaliseks.»

Slaski tuumikusse kuuluvad Poola koondislased Maciej Zielinski ja Dariusz Tomczyk ning pikka aega rahvusmeeskonnas mänginud Adam Wojcik. Mängujuhiks värvati 31-aastane ameeriklane Derrick Phelps, kes üle-eelmisel hooajal tuli Berliini Albaga Saksamaa meistriks. Puerto Rico keskmängijat Jeffrion Aubryt veel testitakse.

Slaski pallurid on võitnud kõik kolm kontrollkohtumist, eile mängisid nad Slupskis AZS Koszaliniga.

«Ootused on suured, kõik tahavad, et võidaksime ülekaalukalt,» lausus Tein. «Koostöös on aga mitmeid küsimärke. Me pole täiskoosseisus harjutanud, kaks mängijat on vigastatud.»

Elukaaslane loobus tööst

Ettevalmistus algas Slovakkias Shtrbske Pleso talikuurordis, pallurid tegid vastupidavuse arendamiseks Tatra mägedes kolm ligi kahetunnist kiirrännakut.

«Vahvad retked,» lausus Tein. «Treeningukoormus on püsinud taluvuse piiril. Just nii paras, et olen võinud harjutamist ka nautida ja siiani pole midagi vastu hakanud. Nüüd keskendume taktikatundidele. Peatreener lubas igale pallurile eravestluses selgitada oma ootusi ja nõudmisi.»

Hooaja eest väidetavalt 100 000 dollarit ehk ligi 1,3 miljonit krooni teeniv Tein elab kolmetoalises korteris. Peagi sõidab tema juurde elukaaslane, tänavu Tartu Ülikooli õigusteaduskonna lõpetanud Triin Ligi.

«Ta pidi töökohast loobuma, püüame talle siin mingit rakendust leida, võib-olla hakkab kohalikus ülikoolis keeli õppima,» lausus Tein. «Seekord peab ta oma tegemisi minu järgi valima, kunagi läheb võib-olla vastupidi.»

Järgmisel nädalal osaleb Slask Varssavi turniiril, seejärel seisavad Berliinis ees kohtumised Alba, Tel Avivi Maccabi ja Belgradi Partizaniga.

Hooajaks valmistuvad ka ülejäänud kolm välismaal mängivat Eesti meeskorvpallurit - Martin Müürsepp Kaasani Uniksis, Gert Kullamäe Saksamaal Bambergis ja Valmo Kriisa Hollandis Groningenis. Müürsepp ja Kriisa oma koduklubis põhitegijad, Kullamäe peamisi vahetusmängijaid.

Uniks alistas kodusaalis Samaara 80:75. Bamberg mängib nädalavahetusel Saksamaa liiga meeskondadega. 1.-3. oktoobrini näeb Müürseppa Eesti publik, Uniks osaleb TTÜ/A. Le Coqi turniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles