Nordea jooks ergutas liikumist nautima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sajad harrastusspordist innustunud avaldasid kahetsust, et neile maikuust kuni eilseni igal kolmapäeval Tallinna parkides sportimisvõimalust pakkunud Nordea tervisejooksusarja esimene hooaeg sai otsa.

Eile läbisid 759 liikumist nautivat inimest Kadrioru pargis Nordea tervisejooksu viimase, 21. etapi, pidasid üheskoos Sossi klubis lõpupidu ja ootasid hinge kinni pidades, missugusele võistkonnale naeratab õnn peaauhinna loosimisel.

Järgmisel kolmapäeval korraldajad kollast telki enam püsti ei pane ja kedagi jooksma ei oota. Ürituse külvatud seeme langes aga nii viljakasse pinnasesse, et innustunud jooksusõbrad igatsevad uut samaväärset ettevõtmist või asendustegevust.

Eluplaane tuli muuta

Sampo Panga võistkonna «Elu on ilus» liikme Hele Leppiku sõnul võtsid kõik viis tiimiliiget igal kolmapäeval spordiriided kaasa ja pärast tööd läksid nad koos jooksma. «Nüüd on probleeme, mida teha järgnevatel kolmapäevadel, loodame mõnele taliüritusele,» lausus Leppik.

Idee autor, Nordea panga juhatuse esimees Juhani Seilenthal tundis inimeste ärksa osalemishuvi üle imestust. Mõni sõitis puhkuse ajal Võrust kohale ja seejärel tagasi. Keegi teine tormas sünnipäevalauast minema, et haigestunud kaaslast asendada.

«Vahel tundus, et jooks muutus kõige tähtsamaks toiminguks,» ütles Seilenthal. «Innustatus oli mõistagi tore, aga asja mõte polnud inimeste muid eluplaane segada, vaid neile sportimisharjumuse kujundamisel abiks olla.»

Seilenthal ja peakorraldaja Stamina juht Urmo Raiend oletasid, et sarjaga liitub 500-600 inimest. Ometi registreerus 231 tiimi 1150 tervisejooksjat.

Võistkond sai osalemiskorra kirja, kui 3-4 km pikkuse ringi läbis, olgu joostes või jalutades, viiest liikmest vähemalt kolm. See õnnestus 159 tiimil. Keskmiselt tegi igal etapil kaasa 838 harrastussportlast. Nordea pank ja ürituse toetaja Estravel panid välja seitse, Emor viis võistkonda.

«Tiimi oli lihtne kokku saada,» ütles Margo Veskimägi Emorist. «Kõik tahtsid kohal käia ja kauplemist polnud. Raskem oli suvel, kui üks meie võistkond ka peaauhinna konkurentsist välja kukkus.»

Nordea jätkab jooksuga

Enamasti teenis jooksusari kiitvaid hinnanguid. Meeldis, et etapid peeti üheteistkümnes erinevas paigas, et kohtuti vanade sõprade-tuttavatega ja leiti uusi. Kes varem pidasid jooksmist tüütuks ja igavaks, avastasid rikka elamusteallika.

«Starti tõi pigem kambavaim ja meeldiv võimalus töökaaslastega väljaspool tööd sportlikult aega veeta kui peaauhind,» ütles Veskimägi. Jaanika Parts Radiolinjast ja võistkonnast Girl Power lisas: «Sama asja oleks kahtlemata ette võtnud ka ilma auhindadeta.»

Seilenthal, kes ise tegi kaasa 15 korda, lubas, et Nordea pank jätkab sarja põhitoetajana ka järgmisel hooajal. Ta lisas, et võib-olla korraldatakse mõni hommikujooks, laste kaasamiseks tuleks pakkuda rattasõiduvõimalust. «Tahaks sportima tuua uusi inimesi,» märkis ta.

58 protsenti osalejatest olid naised. Vanuse järgi oli kõige enam jooksjaid 25-29-aastased - 435. 30-34-aastaseid oli 265, 20-24seid 185. Kõige vanem oli 64-aastane Leida Juhansoo. Korraldajad said jälile kahele pettusele, kus puuduvat võistkonnaliiget tahtis asendada registreerimata inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles