Pildid: Tartus toimus maailma suurim maastikurattaüritus lastele

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rattamaratoni lastesõit.
Tartu Rattamaratoni lastesõit. Foto: Tarmo Haud

14. septembril toimusid Tartus, Tähtvere Spordipargis SEB 16. Tartu Rattamaratoni lastesõidud, mis tõid kokku pea 2700 last. Tegemist oli maailma suurima just lastele mõeldud maastikuratta üritusega.

Kokku osales lapsi 2697, neist 1914 olid TILLUsõitudel (distantsidega 400, 700 meetrit ning 1 kilomeeter) ning 783 sõitsid MINImaratoni (5,1 kilomeetrit). Nii palju lapsi pole enne SEB Tartu Rattamaratoni lasteüritustel osalenud, möödunud aastal osales 2242 last.

TILLUjooksu 700 meetri distantsi esimesel finišeerijal, 6-aastasel Tobiasel oli medalit kätte saades väga hea meel. «Rattasõit meeldib mulle väga, sest siis saab esimesi kohti,» ütles Tobias ausalt. Samas soovitas ta rattasõitu kõikidele: «Siis saab trenni teha!»

Ühtlasi lõpetasid SEB 16. Tartu Rattamaratoni lastesõidud ka selle hooaja Tartu MINI Nelikürituse 2013 sarja - eelnevalt oli aasta jooksul kõigil lastel võimalik suusatada, joosta ning sõita rattaga Tartu kesklinnas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles