Uue näoga meeskonnad pidasid esimesed matšid

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri pommitaja Dmitri Tucov TTÜ bloki vastu tööhoos.
Selveri pommitaja Dmitri Tucov TTÜ bloki vastu tööhoos. Foto: Peeter Langovits

Eesti tipud kontrollisid nädalavahetusel vormi, võttes mõõtu ka põhja- ja lõunanaabritelt. ­

Tallinnas toimunud rahvusvahelisel võrkpalliturniiril osalesid TTÜ ja Tallinna Selver, lisaks soomlaste Raisio Loimu ning Loimaa Hurrikaani ja Valgevene koondis. Eesti võistkondade omavahelises vastasseisus sai valitsev meister Selver TTÜ vastu kindla 3:0 võidu. See oli kohalikele meeskondadele kahepeale ainsaks võiduks turniiril. Esikoha võitis Valgevene koondis, kes finaalmängus oli 3:1 parem Loimaa Hurrikaanist.

«Saime häid mänge. Üle oma varju ei hüppa, aga kohati näitasid mehed korralikku taset,» sõnas Selveri peatreener Avo Keel. Keele sõnul ei saanud rahule jääda vaid laupäevase esitusega, kui kaotati 1:3 Loimule. «Häälestatus oli kehv, mehed peavad suutma end kokku võtta. See on ju nagu tööle minek, pole vahet, kas oled väsinud või mõjutavad muud tegurid,» kurjustas juhendaja. «TTÜ vastu selles osas probleeme polnud, nemad ei saanud seekord vastu, aga sellest mingeid kaugeleulatuvaid järeldusi teha ei saa, hooajaeelne turniir siiski.»

Selveri koosseis on paigas, lisandunud on kogenud Martti Rosenblatt, ka testimisel olnud Moldova koondise nurgaründaja Dmitri Tucoviga tehakse leping. «Tema puhul on hinna ja kvaliteedi suhe väga hea, noorematest meestest on ta mänguliselt kindlam,» kommenteeris Keel. «Ta oli juba siia testimisele tulles füüsiliselt väga heas konditsioonis, sellist suhtumist kahjuks väga tihti ei kohta.»

Keel hoiab madaalt profiili

Meeskonna suurimaks murekohaks peab Keel Timo Tammemaa ja Meelis Kivisilla põlveprobleeme. «Peame suutma neid nii mängitada, et põlved hooaja lõpuni kestaksid,» sõnas ta. Hetkel pole veel mängukõlbulik ka põlvevigastusest taastuv Kristjan Õuekallas.

Uuele hooajale vastu minnes hoiab Keel väga madalat profiili. «Püüame kolmele vägevale ehk Pärnule, Tartule ja TTÜ-le vastu saada. Eks see meie ja Rakvere osaks saab,» sõnas ta. «Me kõik nägime, mis Tartuga juhtus, kui nad korraga mitmest põhimehest ilma jäid,» viitas Keel sellele, et Selverist lahkus möödunud hooaja lõpus teatavasti samuti mitu põhiraskuse kandjat eesotsas Tartusse siirdunud Argo Meresaarega.

Järgmine turniir on Selveri jaoks ülejärgmisel nädalavahetusel esmakordselt peetav Eesti-Läti ühisliiga Superkarikas, kus osalevad ka Pärnu ja lätlaste Jelgava Biolars ning Poliors. «Seal saame ka kaks head mängu, loodan, et meid seal päris ära ei tümitata,» sõnas Keel.

TTÜ loots Janis Sirelpuu jäi koduse turniiriga rahule. «See oli mu enda idee, et sügisel kahe klubiga selline turniir teha ja läks asja ette,» sõnas ta. «Meie pole palju pallitrenne teinud, selles osas oli ka mängupilt selline nagu eeldasin,» sõnas ta. Nädalavahetuse mängudest jäi eemale Siim Ennemuist, kes treenis TTÜ ja Selveri kohtumise ajal hoopis jõusaalis. «Tal hakkas põlv valu tegema ja kuigi arst ütles, et midagi väga hullu pole, siis otsustasime teda siin mitte mängitada,» ütles Sirelpuu.

Sirelpuu oli rahulolematu vaid turniiri viimasel päeval. «Olin pahane, sest mehed ei suutnud üldse keskenduda. Me pole Selverit niipalju võitnud, et saaks endale sellist suhtumist lubada,» ütles ta. Eelseisva hooaja jõujooni ei tahtnud Sirelpuu kommenteerida. «Ma pole pooli võistkondi näinud, ent usun, et tuleb sarnaselt eelmisele väga tasavägine hooaeg.»

Tartus testisid samal ajal vormi Tartu Bigbanki, Rakvere Võrkpalliklubi, Riia Tehnikaülikooli klubi (endine Riia Lase) ning soomlaste VaLePa. Eelmise hooaja võrreldes Päris palju uuenenud Tartu ja Rakvere pole pallitreeninguid palju teinud, omavahelises mõõduvõtus jäi 3:0 peale Tartu. «Kõik said mänguaega ja mina pildi meeste hetkeseisust, oli kasulik ja informatiivne turniir,» sõnas Rakvere peatreener Rainer Vassiljev. «Kindlasti läheme edasi positiivse tundega, saime teada, mille kallal peame rohkem tööd tegema ja millele keskenduma,» sõnas ta. Rakveres on hetkel palgal üks leegionär – möödunud hooajal TTÜs pallinud Deniss Sintov, lisaks tuleb lähiajal testimisele välismaalasest sidemängija.

Rakverelaste ettevalmistuse järgmine mõõdupuu on tuleval nädalavahetusel peetav turniir Pärnus, lisaks minnakse treeningmängudes vastamisi Selveri ja TTÜga.

Tähte segab vigastus

Tartlaste peatreeneri Andrei Ojametsa sõnul toovad just mängud Soome klubidega palju kasu. «Nad on meist tasemelt ikka üle ja sellised kohtumised on äärmiselt kasulikud,» sõnas ta. Argo Meresaare, Kristo Kollo, Karl Jaani ja Andres Toobaliga tugevnenud meeskonnas valisteb tema sõnul hea sünergia. «Tahtmist on, koosseis ja sisekliima on hea. Eks alati võib millegi kallal nuriseda ja parandamisruumi on, aga hetkel olen asjade käiguga rahul,» ütles Ojamets. Negatiivse poole peal on murekoht Robert Tähe vigastus. Juunioride MMil välja löönud reielihase trauma annab end siiani tunda. «Soomlaste vastu sain teda kasutada vaid ühe geimi, polnud mõtet riskida, tähtsad mängud alles tulevad. Nüüd saab ta nädala rahulikult taastumisega tegeleda.»

Tartu saab end enne hooaja algust treeningmängus testida ka tugeva Venemaa U23 koondise vastu. «Need poisid mängivad juba Venemaa superliigas ja sellise tasemega vastastega iga päev jõudu katsuda ei saa,» lisas Ojamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles